2. Zonwering

De automatische aansturing van screens, gordijnen, rolluiken en zonnetenten vermijdt oververhitting, verhoogt de veiligheid en zorgt voor de juiste sfeer

Na een gezellige zonnige namiddag op het terras maakt plots een zomeronweer zijn intrede. Het Qbus weerstation meet dat de wind toeneemt en het donkerder wordt, en sluit automatisch de zonnetenten.

 

Het wordt stilaan tijd om dat spannend boek toch aan de kant te leggen en te gaan slapen. Een druk op de schakelaar naast het bed activeert de “Slaapwel”-sfeer waardoor alle lichten doven en de rolluiken automatisch sluiten.

 

De temperatuursensor in een Qbus slimme schakelaar meet dat de temperatuur in het kantoor sneller stijgt dan verwacht. De ingebouwde lichtsensor in diezelfde schakelaar voelt dat er heel veel licht binnenkomt. Conclusie: de zon schijnt binnen en warmt de ruimte op. De screens worden automatisch gesloten om zo de warmte buiten te houden. Als het nu nog warmer wordt zet Qbus de airco wel aan – maar ondertussen hebben we toch extra energie bespaard en wordt het niet oncomfortabel warm op kantoor. 

Deel deze pagina

Betrokken producten

Gerelateerde projecten

Toekomstgerichte technieken in een architecten-loft

Architect Olivier Salens - gekend van toonaangevende en internationaal  gelauwerde projecten zoals het Rijksarchief in Brugge en de cruise terminal in Zeebrugge, koos resoluut voor toekomstgerichte technieken in zijn eigen loft-appartement.