Meer comfort met een lagere energiefactuur dankzij Qbus

 

Voor een woonrenovatie in opdracht van Daan De Volder Architects werd Qbus ingeschakeld om de energiefactuur te verlagen zonder in te boeten aan comfort.

 

De bewoners werden op slag verliefd op deze villa uit de jaren ’90. Het pand had potentie en was gezien het bouwjaar, 1996, vrij innovatief voor die tijd. Maar hoe maak je van een 30 jaar oud huis een nieuwe woning die energiezuinig is, klaar is voor de toekomst en die is afgestemd op alle wensen van de bewoners?

 

Copyright: The Art of Living magazine, Fotografie Patrick Meis

 

“Ons concept begint met een betaalbare en toekomstgerichte elektrische installatie, die op elk moment kan worden aangepast, uitgebreid en geraffineerder gemaakt kan worden op basis van de behoeften van het huis en zijn bewoners”, aldus Steven Van Herck (sales engineer Qbus).

 

Het doel van elke Qbus-installatie is het verlagen van de energiefactuur zonder aan comfort in te boeten. Dat doet Qbus door bijvoorbeeld de verwarming of de verlichting enkel aan te zetten in de ruimtes waar iemand aanwezig is of binnenkort zal zijn of door verbruik en opwekking van energie op elkaar af te stemmen.

 

De opdracht in de villa betrof het intelligent aansturen en laten samenwerken van verscheidene technieken (verlichting, verwarming, alarm) vanuit één overkoepelend systeem, Qbus Control. Zo combineerde Qbus o.a. de aansturing van de twee verschillende verwarmingsinstallaties, die per zone geregeld kunnen worden. De verlichtingsarmaturen werden voorzien van verschillende dimtechnieken om voor elke gelegenheid de gepaste sfeer te bekomen. Zo volgde installateur, Geert Van Der Aa, niet alleen de wensen van de eindklant op maar zorgde hij ook voor extra comfort, eenvoud en het verlagen van het energieverbruik.

 

Copyright: The Art of Living magazine, Fotografie Patrick Meis

 

Bij Qbus kies je als gebruiker zelf hoe uitgebreid je jouw systeem wil maken en wat voor jou de belangrijkste aandachtspunten zijn: van slim energiebeheer over verlichting en screens tot HVAC-sturing. Qbus laat alle aanwezige technieken naadloos met elkaar verbinden.

 

Deel deze pagina

Betrokken toepassingen

Betrokken producten

HR_deVolder_02 (1)
HR_deVolder_17-min
HR_deVolder_46-min