Nieuws

Nieuws over Qbus

Luqas: De Slimme Elektriciteitsmanager van Qbus

1 Februari 2023 - Door Livine

Luqas, de slimme elektriciteitsmanager stuurt je warmtepomp of boiler en je laadpaal actief aan in functie van de info uit de digitale meter. Luqas berekent ook je voorspelde kwartierpiek en laat je weten als je die zal overschrijden zodat je tijdig kan ingrijpen. Met Luqas zorg je op een eenvoudige manier voor een kleinere energiefactuur.

Meer comfort met een lagere energiefactuur dankzij Qbus

21 Oktober 2022 - Door Ruben

Als fabrikant van gebouwenautomatisering werd Qbus ingeschakeld door Daan De Volder Architects om een '90s woning slimmer en energie zuinig te maken. In samenwerking met installateur Geert Van Der Aa werden de wensen van de eindklant volledig ingelost.

Energiedelen met Qbus

21 Oktober 2022 - Door Ruben

Nieuwe energievraagstukken vragen ook om nieuwe, gerichte oplossingen. Ontdek hoe je via een Qbus installatie jouw opgewekte energie kan uitlezen en verspreiden over andere woningen of appartementen.

Nieuw in het Qbus DALI gamma: Stand-Alone DALI Dimmer voor 4 groepen op 1 DALI-kring

14 September 2022 - Door Ruben

In de wereld van de verlichting is er de laatste jaren een opkomst van verschillende dimtechnologieën. Daarom blijft Qbus investeren in het DALI gamma. Ontdek nu de nieuwe Stand-Alone DALI Groepen Dimmer.

 

Energiebeheer wordt onontbeerlijk...

2 September 2022 - Door Tom

 

… want de energieprijs is gestegen en de factuur wordt straks anders berekend.

… want er zijn steeds meer elektrische verbruikers.

… want er is een mismatch tussen generatie en verbruik.

 

De nieuwe Qbus controller die meegroeit met uw installatie

25 Januari 2022 - Door Ruben

We stellen u met veel plezier onze nieuwe controller voor, volledig ontwikkeld volgens het Qbus DNA. De nieuwe Qbus controller is makkelijk, flexibel en toekomstgericht. Via uitbreidingskaarten is de controller volledig schaalbaar naar de noden van de klant!  

Premie Sturing Elektrische Warmte

2 December 2021 - Door Livine

De energietransitie is volop aan de gang in België.

Qbus is al zeer lang bezig met gebouwen energie-efficiënt te maken met hoog comfort voor de eindgebruiker. 

 

Fluvius voorziet een premie die interessant kan zijn voor u en uw eindklanten!

Qbus Energy Management

8 Oktober 2021 - Door Livine

De invoering van de digitale meter, het capaciteitstarief, de push naar elektrische wagens en de wijziging van het regime rond de terugdraaiende teller heeft heel wat implicaties voor het verbruik, de generatie en het beheer van energie in gebouwen.

Het Belgische technologiebedrijf Qbus, expert in het slim maken van woningen en gebouwen, heeft al meer dan 20 jaar ervaring met het beheer en de reductie van energie in gebouwen, en lanceert binnenkort nieuwe modules en toepassingen om het energiebeheer verder te optimaliseren.

Het Qbus weerstation is vernieuwd

28 Mei 2021 - Door Björn

Het Qbus weerstation is vernieuwd. De wijziging is sneller gelopen dan verwacht, waardoor de eerste leveringen van het type P04 al worden uitgeleverd. Met het weerstation is het mogelijk om acties te laten gebeuren op basis van de lokale weersomstandigheden.  De toepassingen variëren van het sturen van rolluiken, zonnewering, zonnetenten, automatische beregening, verlichting bij schemer…

Met Qbus Nederland blijf je baas in eigen huis.

14 April 2020 - Door Livine

Onze noorderburen van Qbus Nederland zitten niet stil. Hun nieuwe website beschrijft heel duidelijk wat je kan doen met een domotica-systeem en hoe je met Qbus baas in eigen huis blijft.

Qbus maatregelen tijdens Corona-virus

13 Maart 2020 - Door Livine

Ook bij Qbus nemen we uitzonderlijke maar nodige maatregelen tegen de verdere verspreiding van het Corona-virus. Zo zijn de opleidingen gepland tussen 16 maart en 3 april verschoven naar latere data. Qbus zelf blijft operationeel.

Q-shizzle in alle productgamma's!

17 Februari 2020 - Door Livine

QBUS OP BATIBOUW

We hebben heel wat nieuwe slimmerds  in Qbus Stand-Alone, Full en Open. Draadloos slim en Qbus Light maken het plaatje compleet.

Niet twijfelen! Ontdek alle Qbus-innovaties van 29 februari tot 8 maart 2020 in hall 9, stand 09210.

Ontdek er niet minder dan het summum ;-)

Overtuigd landelijk met een slimme twist

16 December 2019 - Door Livine

Deze landelijke woning vraagt een aangepaste domotica om vooral het dagelijkse leven van de bewoners te vergemakkelijken, zegt installateur, Kristof Debal uit Zedelgem. Hij installeerde Qbus voor  het aansturen van DALI-verlichting, lamellen, ook de toegangscontrole en het audiosysteem werd met Qbus geïntegreerd. Voor de bediening werd gebruik gemaakt van de Tastu Display als roomcontroller.

Bedankt voor jullie bezoek aan Danse de la Lumière op Lightlab

15 Oktober 2019 - Door Livine

Take a moment to relax and enjoy the story behind

Danse de la Lumière.

 

The Awakening 

Our life is a lucid dream:
we are half awake, we are half asleep.
Every morning a bundle of light beams 
twinkles our eyes.
Inviting us in to join
the spectacle of life.

...

Danse de la Lumière with fittings & sources of Segula and Wever & Ducré, Light control & led strips by Qbus  

 

Qbus verrast je op Lightlab 9-10/10/2019

8 Oktober 2019 - Door Livine

"Danse de la Lumière" by Qbus, Segula and Wever & Ducré

 

“Any light, any switch”, dat is het motto van Qbus wanneer het over lichtsturing gaat. We willen de bezoekers laten
zien dat ze met Qbus producten op een eenvoudige, betaalbare en kwalitatieve manier alle mogelijke verlichting kunnen sturen en dimmen. Ons concept kreeg de naam “Danse de la lumière”, een slogan die al heel wat prijs geeft. Kom langs en ervaar!”

Comfortabel wonen met één druk op de knop

27 November 2018 - Door Livine

CDG Solutions over comfortabel wonen met Qbus in het woon- en interieurmagazine Home Sweet Home. 

Een alles-uit knop voor je ’s morgens de deur uitgaat, het licht dat automatisch brandt wanneer je de berging inkomt, de rolluiken die ’s avonds vanzelf naar beneden zakken… Het is maar een fractie van wat CDG Solutions via een centraal Qbus systeem automatisch kan aansturen in uw woning.

NIEUWE VERSIE QBUS SYSTEM MANAGER III (V3.16.02)

5 Juli 2018 - Door Marc

De Qbus System Manager versie 3.16.02 staat online.


 

Qbus, Plug-in, play together & let it grow BATIBOUW 2018.

6 Februari 2018 - Door Livine

Van donderdag 22 februari tot en met zondag 04 maart 2018 zwaaien de paleispoorten van Brussels Expo open voor de 59ste editie van BATIBOUW. En inderdaad, ook Qbus is weer van de partij. Spring binnen & plug-in. We vullen paleis 9 met slimme oplossingen op standnummer: 09204B.

Welkom Maaike en Sébastien

26 September 2017 - Door Livine

Twee nieuwe collega's bij Qbus, Sébastien Poesmans versterkt het salesteam en Maaike Verdoodt heet jullie welkom aan de receptie. 

NIEUWE VERSIE QBUS SYSTEM MANAGER III (3.15.0)

25 September 2017 - Door Marc

De Qbus System Manager versie 3.15.0 staat online. Deze ondersteunt onze nieuwe controller (CTD01Em) van het Start To Qbus pakket.

Beheersbare zorg in een slim gebouw dankzij Televic & Qbus

25 September 2017 - Door Livine

Qbus en Televic Healthcare, Belgisch marktleider op vlak van intramurale zorgcommunicatie, gaan samenwerken om meer flexibiliteit, comfort en veiligheid te bieden in de zorgsector

Qbus - Proud to participate in Re-Art

5 September 2017 - Door Tom

Re-Art , een project waarin ondernemers en artiesten hun krachten bundelen om geld in te zamelen voor het goede doel. Qbus is van de partij, jij ook?

Test zelf gratis e-mail en SMS-diensten via de Qbus Cloud

25 Maart 2017 - Door Tom

Via Qbus Control kan uw Slimme woning of gebouw bediend en gevisualiseerd worden van om het even waar, via elke smartphone, tablet of computer. De echte kracht van  Qbus Control wordt echter duidelijk door uw Smart Home te verbinden met extra diensten zoals e-mails of SMS-berichten.