27 November 2018 - Door Livine

Comfortabel wonen met één druk op de knop

 

Een alles-uit knop voor je ’s morgens de deur uitgaat, het licht dat automatisch brandt wanneer je de berging inkomt, de rolluiken die ’s avonds vanzelf naar beneden zakken… Het is maar een fractie van wat allemaal via een centraal Qbus systeem automatisch aangestuurd kan worden in uw woning.

 

CDG Solutions voorziet oplossingen op maat om het comfort en de veiligheid in een woning te garanderen en dit  zo efficiënt en gebruiksvriendelijk mogelijk.

 

CDG Solutions is gespecialiseerd in beveiliging, elektriciteit, verlichting en domotica en biedt al
deze services samen aan in één totaalpakket.
Het team van CDG Solutions wordt liefst al betrokken bij de eerste bouwplannen van een woning. “Vanaf het prille begin denken wij mee met de klant om zo goed mogelijk aan zijn wensen en behoeften te kunnen voldoen”, vertelt zaakvoerder Christophe De Grande. “Wij geven aanbevelingen en kunnen al bepaalde werken sturen om zo efficiënt mogelijk te werk te
kunnen gaan, uiteraard met de wensen en het budget van de klant in ons achterhoofd”. Hiervoor stappen ze als het ware eenaantal maanden of soms een paar jaar letterlijk in het leven van hun klanten. “We zijn er inderdaad graag zo vroeg mogelijk bij”, zegt hij. “Zo kunnen we het totaalpakket volledig afstemmen op
de verlangens en zelfs de dromen van onze klanten”.

 

Centraal besturingssysteem als blokkendoos

 

CDG Solutions werkt met de systemen van Qbus. Het basismodel heeft een lage instapdrempel waardoor men heel gemakkelijk en snel kan starten met de automatisatie van bepaalde handelingen in een woning. Het voordeel is dat dit basissysteem kan uitgebreid worden tot een hightech full domoticasysteem waarbij je bijvoorbeeld via een app quasi alle functies in jouw woning kan bedienen, en dat kan heel ver gaan.

Ook airco, ventilatie en een warmtepomp kunnen
deel uitmaken van het sturingsverhaal en dit zowel binnen als rondom de woning buiten.

 

Christophe De Grande vergelijkt het opzetten van een centraal sturingssysteem graag met een blokkendoos. “Het komt erop aan om een constructie op te zetten waarbij we alles zo creëren en organiseren dat we het comfort van de klant bevorderen zonder dat hij het zelf merkt”.
Met de installaties van Qbus worden heel wat automatische handelingen vereenvoudigt, maar geniet men toch van de luxe alles zelf nog onder controle te hebben. Alle functies blijven autonoom werken. “Het grote voordeel is dat de klant nog alles zelf in de hand heeft, als hij dat wenst, maar het kan ook voor hem gebeuren”, geeft de zaakvoerder aan.
Na het uitdenken en opzetten van een centraal automatisatiesysteem op maat koppelt CDG Solutions aan haar service ook nog een belangrijk luik nazorg. “Een andere levensstijl naargelang het seizoen of gewoon een bepaalde ruimte die een andere functie krijgt. Het zijn maar een paar voorbeelden waardoor we onze blokken moeten herstapelen om een
nieuwe configuratie samen te stellen die zich aanpast aan de nieuwe situatie”.
CDG Solutions treedt telkens op als een goede huisvader die er niet alleen voor zorgt dat je efficiënter omspringt met de energie in je woning, maar ook geniet van meer comfort, veiligheid en gemoedsrust.

Deel deze pagina

201811_HomeSweetHome102_1
201811_HomeSweetHome102_2
201811_HomeSweetHome102_3