17 November 2023 - Door Livine

Duurzaam, comfortabel energiebeheer met (premie)voordelen? Dat kan, met Luqas.

 

Digitale meter? Luqas!

Zodra je over een digitale meter beschikt, is het mogelijk om mee te draaien in ons duurzaam Luqas-verhaal. Met Luqas, de slimme elektriciteitsmanager, stuur je automatisch jouw elektrische grootverbruikers (zoals laadpaal, warmtepomp, warmtepompboiler) op basis van de info uit je digitale meter. Het slimme toestel regelt de energiestromen binnen je woning en biedt je de oplossing om permanente controle te behouden door ze te visualiseren in de Qbus Control App.

 

Heb je zonnepanelen? Dan kan je de opgewekte energie optimaal in balans brengen met je verbruikte energie. Zijn er huishoudelijke toestellen die gezamenlijk voor een piek zorgen? Dan zal Luqas je verwittigen met een pop-up notificatie wanneer het gewenste verbruik overschreden wordt. Je beslist dus zelf of je ingrijpt of niet door middel van een energie slider. Ga je graag voor een full eco-mode of verkies je toch liever een gematigde aanpak? Het kan.

 

What's in it for me? Duurzaam comfort!

Naast een lagere energiefactuur en een snelle terugverdientijd, krijg je maximaal comfort én een toekomstgerichte oplossing. Luqas evolueert verder met nieuwe updates zoals load balancing tussen 2 laadpalen en jouw persoonlijke energie inzichten op basis van slimme algoritmes. Het toevoegen van dynamische tarieven en AI zullen Luqas nog slimmer maken.

 

Kan het nog beter? Ja!

Luqas is erkend als stuurmodule voor elektrische warmte door ‘Maak je meter slim’.

Zodra je een warmtepomp, elektrische boiler, warmtepompboiler of accumulatiekachel gaat sturen met Luqas, kan je een SEW-premie aanvragen die 50% van de factuur terugbetaald tot een maximum van 400€

 

Zie premievoorwaarden hier.

 

*De installateur dient een SEW-attest op te stellen, zodat je deze premie kan aanvragen: https://www.fluvius.be/sites/fluvius/files/2022-12/sturing-elektrische-warmte-premie-2023-attest-aannemer.pdf

 

 

Meer info op www.luqas.be

 

 

Waarom Luqas van Qbus? Makkelijk, flexibel en toekomstgericht!

De Luqas module is ontwikkeld door Qbus, een Belgische fabrikant in automatiseringsoplossingen. Sinds 1999 ontwikkelen ze hard- en software oplossingen om gebouwen zo energie-efficiënt en comfortabel mogelijk te maken. Ondertussen maken reeds meer dan 25.000 gebouwen in België en het buitenland gebruik van de Qbus oplossingen.

De DNA van Qbus oplossingen steunt op 3 pijlers: makkelijk, flexibel en toekomstgericht. Zo kan je Luqas makkelijk integreren in een klassieke installatie of een domotica installatie, connecteren met warmtepompen/boilers, laadpalen, zonnepanelen,… Een compatibele oplossing die steeds verder evolueert.

 
 
 
 
 
 

Deel deze pagina

Productfoto + Partners NL (4)
Ontwerp zonder titel (18)