**NEW** Energie & Techniek

course

Energie & Techniek

 

De stijgende energieprijzen, de verdere uitrol van de digitale meter en nieuwe wetgevingen resulteren in complexe energievraagstukken voor elk gebouw.

In deze halve dag opleiding worden de basisprincipes van energiebeheer helder toegelicht. Krijg inzichten in het veranderde energielandschap. Door de afschaffing van de terugdraaiende teller, is het belang om eigen produceerde groene stroom zelf te verbruiken, sterk toegenomen. Autoconsumptie of zelfverbruik verhogen zorgt voor een optimale afstemming tussen productie van eigen energie en consumptie ervan. Hoe beter deze afgestemd zijn op elkaar, hoe lager de kosten. Vanaf 1 juli 2022 zal een deel van de elektriciteitsfactuur berekend worden op basis van het piekverbruik. De kwartierpiek, het hoogste vermogen dat iedere maand gedurende 1 kwartier wordt opgetekend, zal het capaciteitstarief bepalen. Door deze nieuwe wetgeving, is het belangrijk om hoge verbruikspieken te vermijden en maximaal het verbruik te spreiden. Dit principe noemt men peak shaving, een techniek die toegepast wordt om het capaciteitstarief zo laag mogelijk te houden.

 

Qbus presenteert zijn visie en oplossingen van vandaag en in de toekomst. Na de training heeft elke deelnemer een helder zicht over energiebeheer. Ga concreet aan de slag met de verkregen tips en kennis na de training!  

 

Afsluitend vertelt 1 van onze partners waarom samenwerken tot de beste oplossingen leidt.

 

Voor wie?

Voor iedereen die interesse heeft in de basisprincipes van energiebeheer en inzicht wil krijgen in het veranderende energielandschap.

 

Programma

09:00 - 12:00

 

Opgelet: In de namiddag is er aansluitend een specialisatie training 'Energiebeheer met Qbus' voor installateurs. Gelieve u hiervoor apart in te schrijven.

 

Prijs

Uw deelname aan deze opleiding is gratis. Inschrijving via de Qbus website is wel vereist. Let wel, er wordt een no-show-fee van 50 euro gehanteerd bij niet tijdig (1 dag voor de training) annuleren van de deelname. 

 

Opleidingsdata & locaties