Domotica mogelijkheden

Domotica lijkt wel eens het toverwoord binnen de wereld van bouwen en verbouwen. En in zekere zin klopt dat ook: met het uitgebreide gamma domotica toepassingen kunt uw huis omtoveren tot een ‘slimme’ woning die u het leven gemakkelijk maakt. Dankzij de betaalbare modulaire domotica die door Qbus wordt aangestuurd, kiest u bovendien zelf in welke mate u domotica in uw woning wilt integreren. Wilt u alleen de verlichting en de verwarming automatisch laten verlopen, of kiest u meteen voor een uitgebreider pakket? De domotica mogelijkheden zijn vrijwel eindeloos.

 

Het is een onmogelijke opgave om een lijst te maken van wat domotica allemaal kan. Maar u kunt zich alvast laten inspireren door deze domotica voorbeelden, om vervolgens na te gaan wat u in uw eigen woning wilt. Tot de mogelijkheden van domotica op het vlak van verlichting behoren onder meer: de combinatie met een bewegingssensor zodat het licht automatisch uitgaat als er niemand in de kamer is, de programmatie van verschillende ‘sferen’ en een aanwezigheidssimulatie die de lichten uit en aan laat gaan wanneer u niet thuis bent, zodat de woning er niet leeg uit ziet. Domotica toepassingen voor zonweringen kunnen er dan weer voor zorgen dat de zonwering automatisch uitgeschoven wordt als er teveel zon is, of wanneer de temperatuur in huis te hoog wordt.

 

Nog meer voorbeelden? Domotica kan voor vrijwel alle elektronische toepassingen ingeschakeld worden, bijvoorbeeld het alarmsysteem, de videofoon, de rookdetector enz. Met domotica kunnen ook uw huishoudtoestellen geprogrammeerd worden om veiliger en zuiniger te functioneren. Zo programmeert u de wasmachine zodat die alleen in de daluren draait, of laat u de oven en de kookplaat uitgeschakeld wanneer de kinderen alleen thuis zijn, om ongelukken te vermijden. Aan u de keuze met welke domotica toepassingen u uw woning ‘slimmer’ wilt maken.

 

Meer weten over domotica mogelijkheden? Neem dan contact op met een erkende Qbus installateur of vul het contactformulier in.