Domoticasystemen

Hebt u de beslissing genomen om uw woning ‘slim’ te maken met behulp van een domoticasysteem? Dan hoeft u alleen nog maar te kiezen welk van de beschikbare domotica systemen het best aansluit bij uw behoeften. Kiest u voor een open of gesloten domotica systeem? Bekabeld of draadloos? Centraal of decentraal? Domotica systemen vergelijken is niet eenvoudig. Hoe ontdekt u welk systeem u het meeste comfort en gebruiksgemak zal bieden en u het meest efficiënt zal helpen om energie te besparen? Dankzij de flexibiliteit en aanpasbaarheid van de domotica systemen aangestuurd door Qbus is er altijd een systeem op maat van uw wensen en noden. Onze domotica producten zijn bovendien bijzonder eenvoudig te installeren en te bedienen, en ze worden gemaakt met het oog op de toekomst. Dat is ook nodig voor het installeren van domotica systemen: merken van allerlei schakelaars en toestellen moeten vlot aansluitbaar zijn.

 

Het beste domotica systeem is een systeem dat tegelijkertijd uw comfort verhoogt en uw energieverbruik naar beneden haalt. De domotica systemen aangestuurd door Qbus zijn open en modulair. Schakelmateriaal van verschillende fabrikanten zoals Niko schakelaars, Bticino schakelaars, CJC schakelaars, Lithoss schakelaars en JUNG schakelaars kunnen aangesloten worden, en u kunt op eender welk moment uw systeem uitbreiden met extra domotica modules voor nog meer comfort. Qbus maakt domoticasystemen klaar voor de toekomst en zorgt er tegelijk voor dat bestaande systemen blijven meekunnen: een domotica systeem uit de begindagen van Qbus (intussen 15 jaar geleden) is nog steeds perfect compatibel met de producten en installaties van vandaag. Want onze domotica bus is systeemonafhankelijk en gaat járen mee.

 

Gebruiksvriendelijkheid staat centraal bij de domotica systemen van Qbus. De bediening is intuïtief en kan ook moeiteloos van op afstand gebeuren via uw iPhone of Android/Windows smartphone, tablet of computer. Daarnaast kiest Qbus  bewust voor een combinatie van een centraal en een decentraal systeem. Een basis-installatie kan decentraal werken:  dat betekent dat elk van de verschillende elementen van het systeem intelligent is. Wanneer er toch eens iets misgaat met één element van het systeem, kunt u de andere functies van uw domotica systeem gewoon blijven gebruiken. Maar ten allen tijde kan deze basis-installatie uitgebreid worden met een centrale controlemodule (de Qbus Controller) die zorgt voor extra intelligentie en een uiterst makkelijke configuratie van het systeem. Om optimale functionaliteit en gebruiksvriendelijkheid te garanderen, kiest Qbus verder voor een combinatie van bekabelde en draadloze technologie. Daarmee benutten de domotica systemen van Qbus het beste van twee werelden.

 

Wilt u meer informatie over een Qbus domoticasysteem? Neem dan contact op met een erkend Qbus installateur of vraag meer informatie aan via het contactformulier.  

start to Qbus, van basisinstallatie tot volledige domotica