Draadloze domotica

Eén van de belangrijkste beslissingen bij de installatie van een domoticasysteem is de keuze voor bekabelde dan wel draadloze domotica. Bij Qbus wordt er doorgaans gewerkt met een combinatie van bedraad en draadloos, om zo het beste van twee werelden te combineren. Veel hangt af van het gebouw waarin de domotica geïnstalleerd wordt. Bij nieuwbouw kunnen eenvoudiger de nodige kabels getrokken worden, zonder de extra kosten en het breekwerk waarvoor bekabeling in een bestaande woning kan zorgen. Daarom wordt bij bestaande gebouwen nog vaker voor wireless domotica gekozen, aangezien dit de mogelijkheid biedt om ook moeilijk bereikbare plekken in de woning eenvoudig op het domoticasysteem aan te sluiten. Toch wordt ook bij nieuwbouw vaak meteen ingezet op slimme draadloze domotica.

 

Qbus zet voortdurend in op innovatie en investeert daarom in de ontwikkeling van steeds betere draadloze domotica. Begin 2013 werd een draadloos gamma domotica-modules voorgesteld, die ontwikkeld werden in samenwerking met GE. Deze draadloze HabiTEQ-modules zorgen voor lagere installatiekosten en maximale flexibiliteit. De toekomst is draadloos: domotica wordt dankzij geavanceerde en betrouwbare draadloze technologie flexibeler en gebruiksvriendelijker dan ooit tevoren. Het HabiTEQ-gamma is volledig compatibel met de bestaande tweedraads-bus van Qbus. Via een gateway-module kan deze bekabelde basiskast uitgebreid worden tot een draadloos domoticasysteem, met draadloze schakelaars, thermostaten, bewegingsmelders enz.

 

Om domotica draadloos te laten functioneren, is een betrouwbaar en bewezen systeem nodig. Qbus garandeert de stabiliteit en de kwaliteit van de draadloze communicatie door gebruik te maken van het gerenommeerde EnOcean draadloze communicatieprotocol in combinatie met het bewezen Qbus-systeem. De draadloze domotica van Qbus zorgt zo niet alleen voor een eenvoudige installatie maar ook voor gebruiksgemak en betrouwbaarheid – en dat alles met zo weinig mogelijk kabels!

 

Wilt u meer informatie over Qbus domotica? Neem dan contact op met één van onze installateurs of vul het contactformulier in.