Slim wonen

‘Smart living’ is een begrip met toekomst. Het betekent dat woningen op een efficiënte en intelligente manier gebruikt worden, en dat wordt mogelijk gemaakt door domotica die uw woning ‘slim’ maken. Bij ‘smart living’ horen dus ‘smart homes’. Maar wat is een slimme woning? Bij intelligent wonen draait alles om connectiviteit, energie-efficiëntie, aanpasbaarheid en comfort.

 

Een slimme woning is eerst en vooral een geconnecteerde woning. Smart homes hebben hun eigen dynamiek, ook wanneer er niemand thuis is, en staan voortdurend in verbinding met de bewoners. De mogelijkheid tot controle en besturing vanop afstand zorgt voor meer veiligheid en comfort. Dankzij slim wonen hebt u een beter zicht op uw energieverbruik en kunt u dit beter beheren. Daardoor kunt u besparingen realiseren, zodat smart homes vanzelfsprekend ook energie-efficiënte woningen zijn. Door de verwarming te decentraliseren en de elektriciteit gericht te sturen, maakt smart living gemiddelde besparingen van respectievelijk 19% en 13% mogelijk.

 

Huisautomatisering (ook wel home motion genoemd) maakt een woning ook aanpasbaar. De automatisering neemt de bewoners taken uit handen en zorgt ervoor dat mensen zo lang mogelijk thuis kunnen wonen. En tot slot draait het bij smart living om het creëren van comfortabele woningen: woningen die u het leven gemakkelijker maken, en die u gemoedsrust en veiligheid bieden.

 

Het ombouwen van ‘gewone’ woningen tot ‘smart homes’ gebeurt door alle elektrisch gestuurde systemen binnen de woning op elkaar af te stemmen. Met de modulaire domoticasystemen die door Qbus aangestuurd worden, kan een systeem op maat van elke woning ontworpen worden. Zo komt smart living binnen handbereik te liggen – ook voor u!

 

Wilt u uw woning ook slim maken met Qus domotica? Neem dan contact op met een erkende Qbus installateur of vul het contactformulier in.