Elektriciteit besparen

Nog al te vaak zijn vooroordelen over de (vermeende) kostprijs voor velen een struikelblok om de stap naar domotica te zetten. Dat is jammer, enerzijds omdat domotica steeds betaalbaarder wordt en anderzijds omdat u met domotica veel kunt besparen op energiekosten. Gemiddeld kunt u met een domoticasysteem van Qbus 13% elektriciteit besparen, en daarbij komt nog een gemiddelde besparing van 19% op de kosten voor verwarming. Concreet betekent dit dat u de kosten voor uw Qbus-domoticasysteem binnen vier tot zeven jaar terugverdient. Daarbij komt nog dat besparen op elektriciteit niet alleen goed is voor uw portefeuille, maar ook voor het milieu!

 

Elektriciteit besparen betekent niet dat u aan comfort hoeft in te boeten, integendeel. Het betekent wel dat elektriciteit zo efficiënt mogelijk wordt ingezet, zodat er geen verspilling optreedt. Zo kan de verlichting gekoppeld worden aan aanwezigheidssensoren, zodat er alleen licht brandt in ruimtes waar iemand aanwezig is. Of u kunt een aantal huishoudtoestellen (bijvoorbeeld de wasmachine of de vaatwasser) zo programmeren dat ze hun werk doen tijdens de daluren, tegen een voordeliger elektriciteitstarief. Daarmee kunt u heel wat besparen op elektriciteit.

 

Domotica helpt u niet alleen om uw elektriciteitsverbruik zo efficiënt mogelijk te laten verlopen, het biedt u ook een goed inzicht in de hoeveelheid elektriciteit die u verbruikt. Welke toestellen zijn sluipverbruikers, en op welke punten kunt u nog extra energie besparen? Door de werking van uw elektrische voorzieningen goed te programmeren en eventueel te werken met een ‘alles uit’-functie die ervoor zorgt dat u geen toestellen of lichten vergeet uit te schakelen, kunt u heel wat besparen. Energiekosten vormen voor de meeste gezinnen een flinke hap uit het budget, maar met domotica kunt u uw energieverbruik eenvoudig binnen de perken houden.

 

Ook elektriciteit besparen met domotica van Qbus? Neem contact op met één van onze erkende installateurs of vul het contactformulier in.