Tips energie besparen

Tips om energie te besparen: iedereen kan er wel iets van leren. Bovendien kunnen energietips heel uiteenlopend zijn: van uw dagdagelijkse gedrag thuis tot de aankoop van toestellen of de stap naar duurzame investeringen in uw woning. Minder energie besparen is vooral een kwestie van doordachte beslissingen en het aanleren van goede gewoontes. U zult het verschil voelen in uw portefeuille, en ook het milieu zal u dankbaar zijn.

 

De grootste kostenpost op het gebied van energie is verwarming. Energiezuinig verwarmen begint met de aankoop van een zuinige verwarmingsketel. Andere energiebesparende tips voor verwarming zijn onder meer het gebruik van een slimme thermostaat die ervoor zorgt dat er geen ruimtes onnodig verwarmd worden, en uiteraard een goede isolatie zodat de warmte niet zomaar naar buiten glipt. De installatie van een domoticasysteem voor verwarming levert u een gemiddelde besparing van 19% op verwarming op en is zo één van de belangrijkste energietips.

 

Wilt u nog meer energie besparen? Tips voor het besparen op elektriciteit zijn dan ongetwijfeld ook welkom. Verlichting en elektrische toestellen verbruiken veel energie. Bij de aankoop is het belangrijk om te kiezen voor energiezuinige toestellen en voor zuinige lampen, maar vaak wordt er bij de alledaagse gewoontes toch nog onnodig energie verbruikt. Een domoticasysteem dat alle elektrische toepassingen efficiënt beheert, brengt hier raad. Het systeem werkt automatisch volgens de door u ingestelde programma’s: energietips zijn immers het meest doeltreffend als het gaat om dingen waar u niet elke keer zelf aan hoeft te denken.

 

Maar er zijn ook meer bescheiden tips: energie besparen kan al met goede gewoontes zoals niet al te lang douchen of de verwarming een graadje lager zetten. Een combinatie van al deze energie tips zorgt al snel voor een mooi resultaat en een aanzienlijke besparing.

 

Wilt u ook energie besparen met een domoticasysteem? Neem dan contact op met een van onze erkende installateurs of vul het contactformulier in.