Ventilatiesysteem

Het belang van ventilatie is niet te onderschatten. Een goede luchtkwaliteit in uw woning, op kantoor of op school is van groot belang om u goed te voelen, en daarvoor is een efficiënt ventilatiesysteem onontbeerlijk. Bovendien voorkomt u door voldoende te ventileren allerlei vochtproblemen in huis, zoals condensatie op de ramen of schimmelvorming. Maar wat houdt een goede ventilatie precies in? Is het voldoende om dagelijks de ramen een halfuurtje open te zetten, of is er meer nodig om de luchtkwaliteit optimaal te houden? En hoe voorkomt u dat, samen met de vervuilde en vochtige lucht, ook energie en dus geld door de ramen naar buiten glipt?

 

Om gebouwen grondig te ventileren zijn efficiënte ventilatiesystemen nodig. Deze ventilatie systemen zorgen ervoor dat de lucht voortdurend ververst wordt. Sinds 2006 bestaan er wettelijke verplichtingen over het voorzien van ventilatie bij nieuwbouw of grote renovaties. Een ventilatie systeem is in die gevallen niet gewoon een verstandige keuze maar een must. Door nog een stap verder te gaan en uw ventilatiesysteem te koppelen aan uw domoticasysteem, laat u de ventilatie op een nog slimmere manier verlopen. Zo beschikt het Jaga oXygen Ventilatiesysteem, aangestuurd door Qbus, over een CO2-detector die het CO2-niveau in een bepaalde ruimte meet en op basis daarvan het ventilatiesysteem aanstuurt. De koppeling van de ventilatie unit aan het domoticasysteem zorgt ervoor dat de luchtkwaliteit altijd optimaal is.

 

Het Jaga oXygen ventilatiesysteem is bovendien uniek door zijn collectie stijlvolle radiatoren. Een oXygen radiator functioneert tegelijkertijd als verwarmingselement en als ventilatiesysteem met luchtfilter. Zo combineert u ventilatie en verwarming in één trendy design. De oXygen Jaga collectie bewijst dat functionaliteit en schoonheid hand in hand kunnen gaan.

 

Ook indien u over de Renson Healthbox beschikt kan dit ventilatiesysteem makkelijk gekoppeld worden met Qbus. Door de rechtstreekse Qbus connectie die op de Renson Healthbox II zit kunt u uw ventilatie mee aansturen via het Qbus systeem en zo via de alles-uit knop de ventilatie automatisch op economy-mode zetten.

 

Qbus heeft eveneens koppelmodules waardoor het Ducotronic systeem van Duco met Qbus kan gekoppeld worden. Wenst u uw Duco ventilatie tijd gestuurd te laten werken of van op afstand te regelen? Fluitje van een cent met de Qbus Home Control App.  

 

Meer weten over ventilatie via Domotica? Neem dan contact op met één van onze erkende installateurs of vul het contactformulier in.