Verwarming

Uw verwarming laten regelen via domotica: een verstandige beslissing. Met een slim programma voor het regelen van de temperatuur in de verschillende ruimtes van uw woning bespaart u gemiddeld 19% op uw verwarmingskosten. Het loont dus de moeite om uw verwarming met behulp van domotica te laten decentraliseren en over te stappen naar zoneverwarming. Dat betekent dat er niet gewerkt wordt met één centrale thermostaat die de verwarmingselementen in alle ruimtes tegelijkertijd in- of uitschakelt. In plaats daarvan wordt met zone verwarming de woning in verschillende zones ingedeeld, elk met hun eigen verwarmingsbehoeften. Zo worden er geen ruimtes onnodig verwarmd en kan domotica verwarming een stuk voordeliger maken.

 

Uw verwarming regelen met domotica heeft nog heel wat andere voordelen. Zo kunt u met de Qbus domoticasystemen uw verwarming op afstand bedienen. Dankzij de Home Control App kunt u bijvoorbeeld uw verwarming bedienen met iPhone. Gaat u vroeger dan verwacht thuis zijn en wilt u graag dat het al aangenaam warm is wanneer u aankomt? Dan kunt u uw verwarming aanzetten op afstand. Uw thermostaat op afstand bedienen gaat heel eenvoudig met deze app: u ziet meteen welke instellingen er op dat moment van toepassing zijn, en kunt deze met één beweging aanpassen.

 

Met domotica voor zoneverwarming krijgt u heel eenvoudig meer controle over uw energieverbruik voor verwarming. Door efficiënt en doelgericht te verwarmen, verhoogt het comfort terwijl het energieverbruik naar beneden gaat. Bovendien biedt domotica u bijzonder veel flexibiliteit in het beheer van het systeem. Zo kunt u eenvoudig uw verwarming bedienen met iPad. Moest u voordien nog zelf de temperatuur hoger zetten op de thermostaat? Smartphone of tablet nemen deze functie over, zodat u alles kunt beheren ook als u niet thuis bent.

 

Meer weten over domotica zoneverwarming? Neem dan contact op met een erkend Qbus installateur of vul het contactformulier in.