Elektrische rolluiken

Elektrische rolluiken zijn bijna een vanzelfsprekende keuze voor wie vandaag de dag rolluiken laat installeren of vervangen. Een elektrisch rolluik biedt dan ook heel wat voordelen. Eerst en vooral is er het verhoogde gebruiksgemak in vergelijking met manueel bediende rolluiken. Het ophalen en neerlaten van de rolluiken is elke dag een heel karwei als u het manueel moet doen. Met elektrische rolluiken volstaat een druk op de knop. Daarnaast heeft een elektrische rolluik een meer minimalistische en esthetische uitstraling: er zijn geen hendels of riemen nodig om het rolluik te bedienen.

 

Wilt u ook graag elektrische rolluiken in uw woning? Dan kunt u enerzijds kiezen voor de installatie van nieuwe elektrische rolluiken. Prijzen hangen af van het aantal rolluiken dat u wilt laten plaatsen en de afmetingen ervan. Als tweede, doorgaans goedkopere oplossing, kunt u uw bestaande rolluiken elektrisch maken door ze te voorzien van een motor. We spreken dan over de pure elektrische bediening rolluiken. Zo kunt u met een minimale ingreep uw huidige rolluiken elektrisch bedienen. Ook de verdere automatisering door de koppeling met uw domoticasysteem is een voordeel van elektrische rolluiken: de prijs voor het systeem verdient u deels terug door de energiebesparing die het efficiënt inzetten van uw rolluiken u oplevert.

 

Dankzij de Qbus rolluikmodule met of zonder positionering past u de bediening van uw rolluiken helemaal aan uw wensen aan. De rolluiksturing kan zowel decentraal (bij de rolluikmotor zelf) als centraal (vanuit de elektriciteitskast) gebeuren. Een bestaand rolluik elektrisch maken of een nieuw elektrisch rolluik plaatsen? Door de elektrische rolluiken te automatiseren met domotica kiest u voor nog meer veiligheid en energiebesparing, bijvoorbeeld door de stand van de rolluiken automatisch te laten samengaan met de hoeveelheid zon zodat het binnenshuis nooit te koud of te warm wordt. Slotsom: maak uw rolluik elektrisch. Benieuwd naar de prijs? Elektrische rolluiken zijn vandaag heel betaalbaar!

 

Wilt u ook uw rolluiken elektrisch bedienen met Qbus domotica? Neem dan contact op met één van onze erkende Qbus installateurs of vul het contactformulier in.