Rolluikbediening

Rolluikbediening betekent al lang niet meer het stuk voor stuk manueel ophalen en neerlaten van uw rolluiken. Dat was vroeger een tijdrovend karwei, terwijl de rolluiksturing bij elektrische rolluiken met één druk op de knop verloopt. Dat kan zowel via een paneel dat zich bij het raam bevindt, als met afstandsbediening: rolluiken bedienen gaat op die manier snel en zonder moeite. Maar het kan allemaal nog gemakkelijker wanneer u ervoor kiest om uw rolluiken te automatiseren. U kunt de rolluikbediening dan automatisch laten verlopen, volgens een vooraf ingesteld programma of met behulp van sensoren. Uiteraard kunt u nog steeds op elk moment de controle overnemen, bijvoorbeeld door de instellingen manueel aan te passen via uw smartphone of tablet. Met de handige app van Qbus tovert u deze in geen tijd om tot rolluik afstandsbediening.

 

Rolluiken met afstandsbediening zorgen voor extra comfort en gebruiksgemak. Wilt u vanuit uw zetel de rolluiken van de slaapkamers neerlaten zonder daarvoor speciaal de trap te moeten opgaan? Dankzij de afstandsbediening voor rolluiken is dat geen enkel probleem. Met domotica beschikt u bovendien over heel wat mogelijkheden om de rolluiksturing vooraf te programmeren op basis van uw wensen en uw gemiddelde dagindeling. Of u laat de rolluiksturing nog gerichter verlopen door met sensoren te werken, zodat de rolluiken automatisch naar beneden gaan wanneer het te donker wordt.

 

Nuttig voor de bediening: rolluiken kunt u ook van op afstand checken. U weet altijd wat er gebeurt met uw smartphone of tablet als afstandsbediening: rolluik voor het raam van de woonkamer omhoog of omlaag? Met de Qbus app ziet u meteen wat de status is en doet u waar nodig in geen tijd aanpassingen voor de sturing. Rolluiken omhoog of omlaag? Het is klaar in een oogwenk.

 

Ook uw rolluiken bedienen met Qbus? Neem contact op met een erkend Qbus installateur of vraag meer informatie aan via het contactformulier