15 Mei 2023 - Door Livine

Het comfort van automatische zonwering, rolluiken,  gordijnen en poorten.

 

Elektrisch gestuurde zonwering, screens, rolluiken, gordijnen enz. bieden meer comfort, gebruiksgemak, veiligheid én energiebesparing. 
Denk maar aan screens of zonwering die automatisch neergelaten worden als de zon te fel binnen schijnt om zo de opwarming van de ruimte te vermijden of lamellen die zich automatisch positioneren om zon buiten te houden. Ook de beveiliging van de woning geniet van centrale sturing van poorten en rolluiken: bij het verlaten van de woning sluiten via één Alles Uit-Knop alle rolluiken, en bij het induwen van de “Slaapwel”-knop ’s nachts wordt ook de poort automatisch gesloten. En het hoeft geen betoog dat het automatisch openen en sluiten van de gordijnen bijdraagt tot het luxegevoel van een woning. 

 

Qbus heeft een uitgebreid gamma van modules voor motorsturing; zowel modules die op zichzelf werken (Stand-Alone) als modules die op de Qbus Controller worden aangesloten om deel uit te maken van een Qbus Full-installatie. 

 

Naast de bestaande Stand-Alone motorstuurmodules voor 1 (ROL01PSA) en 4 (ROL04PSA) motoren is nu ook een versie voor 2 motoren (ROL02PSA) beschikbaar voor de aansturing van 230V-motoren voor rolluiken, screens, lamellen, gordijnen, zonwering. Deze modules beschikken over dubbele positionering – zo is bij lamellen niet alleen positionering in de hoogte mogelijk maar ook de horizontale positionering van de lamellen.

 
Alle Stand-Alone modules hebben ingangen voor het rechtstreeks aansluiten van standaard drukknoppen (zowel 1-toets- als 2-toets-bediening is mogelijk), en ook 1 sfeer-ingang waardoor alle aangesloten motoren op die module tegelijk worden aangestuurd. Door het met elkaar koppelen van de Sfeer-ingangen van de verschillende Qbus Stand-Alone motorstuurmodules kunnen meerdere motoren op verschillende modules in groep gestuurd worden. 
Door het aankoppelen van een Qbus Controller kan de functie van de Sfeer-ingang aangepast worden – zo kan bepaald worden welke aangesloten motoren mee moeten gestuurd worden bij het activeren van de Sfeer, of kan een cascadetijd worden ingesteld waardoor de aangesloten motoren na elkaar worden aangestuurd om zo piekbelasting te vermijden. Na het loskoppelen van de Controller blijft de motorstuurmodule de aangepaste configuratie behouden.

 
Tenslotte hebben deze modules een veiligheidsingang voor Normaal Gesloten contacten. Zo kunnen ze gekoppeld worden aan raamcontacten, windmelders, brandcentrale; bij activatie van het veiligheidscontact worden de aangesloten motoren naar 100% OP gestuurd, en de Stand-Alone ingangen geblokkeerd. 

 

Door het permanent aansluiten van een Qbus Controller op de motorstuurmodules, worden deze deel van een Qbus Full-installatie, en is bediening via de Qbus Control App, of obv het Qbus weerstation ifv zonlicht, regen, temperatuur of wind mogelijk. In het Qbus Full-gamma is eveneens nog een decentrale rolluikmodule (ROL01/DEC) beschikbaar die rechtstreeks op de bus kan geplaatst worden en compact genoeg is om ingewerkt te worden in een omkasting of inbouwpotje. 

 

Surf naar www.qbus.be/nl-be/producten/qbus-full/motorsturing voor meer technische productinfo. 

Deel deze pagina

DSCF9292-©NickCannaerts-HomeSweetHome
LV-2
ROL01PSA Front_render
ROL02PSA
ROL04PSA
ROL01