9 Februari 2019 - Door Geertje

Welkom onder het Qbus-dak = a full house

 

Het Qbus-team verwelkomt je op standnummer 9204b in paleis 9. Het voltallige Qbus-team zat niet stil: in het Qbus-huis ontdek je nieuwe slimme oplossingen voor lichtsturing, een gloednieuw draadloos gamma en Qbus Open met Artsound en Alexa. En da's niet alles, Qbus is slim, maar ook flexibel, 3 oplossingen, voor elk wat wils. Ontdek:

1. Qbus Stand-Alone, de uitbreidbare basis-installatie met Alles Uit-Knop
2. Qbus Full, volledig automatiseringssyteem met centrale intelligentie
3. Qbus Open, Qbus geïntegreerd met andere slimme woningsystemen (zie verder)

 

Moet er nog licht zijn? Schakelen maar!

 

Sta zeker even stil bij 'Qbus Light Control' voor beter licht met de nieuwe ledstripdimmer én meer controle met de gloednieuwe minimalistische deisgnschakelaar van 'GMatrix', da's slim schakelen.
 
Ledstrips aansturen en dimmen is niet altijd evident. Ledstrips die niet goed gedimd worden, geven een (onzichtbaar) stroboscopisch effect = onaangename verlichting die leidt tot hoofdpijn en vermoeidheid. Slecht gedimde kleurenledstrips geven ook een verschil in kleur. Test het, 'dimmen' maar in het Qbus-huis.


Qbus Open communiceert met andere 'slimmerds'
 
Qbus is niet blind voor de evoluties in de markt en andere slimme producten waarmee integratie mogelijk moet zijn. 'Qbus Open' is een platform waarbij Qbus deel uitmaakt van een geheel van slimme woningprotocollen en slimme toestellen die dankzij de Ubie één geïntegreerd systeem vormen.
Ubie, een besturingssysteem, koppelt slimme toestellen, losse technieken en centrale automatiseringssystemen zoals Artsound, Alexa, Bose, Hue, IP cameras... met Qbus, KNX, Modbus. Zet je ogen wagenwijd open voor deze extra 'slimmigheid'.


Draadloze nieuwigheden, het Qbus wireless gamma!

 

Qbus ontwikkelde intussen ook draadloze intelligentie. Een bedrade oplossing is nog steeds de meest betrouwbare. Bij renovaties of uitbreidingen is het niet altijd mogelijk om nieuwe bekabeling te integreren. De eigenaars van een oud herenhuis willen liever niet slijpen in de lambrisering. En voor oma is een polsbandje met een draadloze alarmknop een betere optie dan een noodknop in de muur. De Qbus Wireless Interface (QWI) legt de link tussen het bedrade Qbus-systeem, en de draadloze componenten. Raak ze aan, die draadloze schakelmodules, alarmknoppen, raam-en deurcontacten en bewegingssensoren.

Deel deze pagina

Qbus buitenpost
Qbus slimme schakelaars design Niko 1button
Qbus slimme schakelaars design Niko 2button
Qbus slimme schakelaars Gmatrix design
qbus wireless interface met easywave protocol