27 Maart 2024 - Door Julie

Luqas is nu nog slimmer dankzij AI

 

Vandaag de dag is iedereen op zoek naar manieren om zijn woning en/of gebouw energie-efficiënter te maken. Met onze energiemanager Luqas ben je al een heel eind op weg om je energiestromen slim aan te sturen. Het toestel verbindt alle grootverbruikers, stuurt ze aan en vermijd energiepieken op je factuur.

 

Zo zet Luqas bijvoorbeeld de laadpaal op een lager vermogen als de haardroger en de droogkast tegelijkertijd gebruikt worden. Zo ontstaat er geen verbruikspiek.
 

Om alle parameters nog beter te kunnen monitoren, voorspellen en optimaliseren, sloegen wij onlangs de handen in elkaar met technologiebedrijf Ixor. Zij zijn gespecialiseerd in AI en dankzij hen kunnen we Luqas nog verder verfijnen.

 

Hoe wordt Luqas nog slimmer?

 

Met de hulp van voorspellende sturingsschema’s en geoptimaliseerde laadschema’s, kan je als Luqasgebruiker niet alleen je kosten verlagen maar ook je energie nog efficiënter inzetten.

 

Business Development Manager Nick De Plus legt uit: “Wij hebben bij Qbus zowel hardware- als softwarekennis in huis om producten te ontwikkelen die de energie-efficiëntie van residentiële en commerciële gebouwen verhoogt. Door deze interne kennis verder aan te vullen met Ixor’s ervaring in machine learning en AI-modellen kunnen we onze energiemanagement-oplossingen naar een nog hoger niveau tillen en de energiestromen in woningen en gebouwen nog verfijnder aansturen.

 

Zo zorgen we voor extra comfort en lagere energiefacturen voor onze klanten. Naast de inbreng van technische kennis, is Ixor voor ons ook een businesspartner die zich kan inwerken in de opportuniteiten en uitdagingen in onze markt. Hierdoor creëren we een krachtige synergie die ervoor zorgt dat de Luqas slimme electriciteitsmanager een voorloper blijft in de markt.”

 

 

Op naar meer duurzaam comfort

 

Deze samenwerking tilt onze energiebeheeroplossing Luqas naar een hoger niveau en biedt nog meer duurzaam comfort aan onze klanten. De nieuwe features houden dan ook niet enkel je verbruik binnenshuis in de gaten. Ze houden ook rekening met variabele weersvoorspellingen en tariefschema’s. Zo stelt Luqas jou altijd het meest optimale laadpatroon voor.

 

Op die manier zal hij niet enkel de laadpaal op een lager vermogen zetten terwijl de droogkast en de wasmachine draaien. Meer nog, hij zal jou ook voorstellen om je laadbeurt niet uit te voeren bij bewolkt weer, maar om een uurtje te wachten omdat de zon op dat moment zal schijnen. En da’s nog niet alles. Luqas registreert zelfs wanneer dynamische tarieven laag zijn en optimaliseert op die manier de laadbeurt van je thuisbatterij.

 

Ook geschikt voor laadpleinen

 

Luqas is ontworpen met het oog op de toekomst. Daarom wordt hij continu geüpgraded met nieuwe mogelijkheden en bijkomende functies. Zo evolueert je installatie mee met de behoeftes van eindgebruikers en met de laatste technologische ontwikkelingen.

 

Zo werkten we de laatste maanden hard op een Luqas versie die ook laadpleinen – en dus meer dan twee laadpalen- kan aansturen. Dit is erg interessant voor bijvoorbeeld bedrijven die geconfronteerd worden met de uitdagingen van een groeiend groener wagenpark vol elektrische auto’s .

 

Door de slimme integratie met de laadpalen stelt Luqas een optimaal laadschema voor op basis van beschikbare data zoals het beschikbare energieaanbod, de energieprijzen en de vraag naar energie.

 

Zo kunnen de gebruikers hun elektrische voertuigen opladen op tijdstippen wanneer de energie goedkoper is of wanneer er een overschot aan duurzame energie beschikbaar is. Het resultaat?  Lagere laadkosten en een efficiënter energieverbruik.

 

 

Een Luqas bij jou thuis? 

 

Luqas is een slimme en effectieve oplossing voor het beheer van energieverbruik in woningen en gebouwen waardoor gebruikers profiteren van lagere energiekosten en een duurzamere levensstijl.

 

Surf naar Qbus.be/Energiebeheer voor meer technische info en/of naar Luqas.be voor een installateur uit je buurt.

 

Deel deze pagina

Luqas Qbus-82