5 September 2017 - Door Tom

Entrepreneurs & Artists joining forces for Kids

Thursday september 21th - sunday october 8 th 2017

 

Re-Art is een project voor het goede doel, waarbij kunstenaars de afvalstromen van bedrijven gebruiken om zo opnieuw waarde te creëren. Ze maken kunstwerken met afgeschreven of kapot materiaal of afval van bedrijven, en die kunstwerken worden tentoongesteld en uiteindelijk geveild door Sotheby’s – de opbrengst gaat naar goede doelen. Dit is de tweede editie van Re-Art, en de eerste keer dat Qbus meedoet. De goede doelen zijn deze keer Alexine Clarysse-fund (onderzoek naar kinderkanker) en Canis Fidelis (kweekt speciale honden die epilepsie-aanvallen bij kinderen kunnen voelen opkomen en zo preventief kunnen waarschuwen).

 

Twee kunstenaars werken met Qbus materiaal. Een werk waarbij het Qbus systeem zorgt voor aansturing van een animatie op een landschap van medische proefbuisjes en een werk gemaakt rond artificiële intelligentie met oude Qbus componenten.

 

Re-Art 2 vindt plaats in een oude papierfabriek, Fabriekstraat 17 in Zaventem. De tentoonstelling opent op donderdag 21 september, en kan door iedereen gratis bezocht worden in het weekend van 23 en 24 september, 30 sept en 1 okt en 7 en 8 okt telkens van 10h – 17h. Op dinsdag 10 oktober is er een architecten-avond, georganiseerd door o.a. Qbus samen met andere bedrijven uit de bouw, waarbij architecten een rondleiding met hapje en drankje krijgen. Op donderdag 12 oktober is het de veiling van de kunstwerken door Sotheby’s. Meer info op https://www.re-art2.com/

Deel deze pagina

REart_logo