Domotica doe het zelf

Het ontwerpen en installeren van een domoticasysteem vraagt de nodige precisie en vakkennis. Domotica doe-het-zelf is dus niet vanzelfsprekend. Wilt u domotica zelf installeren, dan moet u niet alleen beschikken over een goede kennis van elektriciteit in het algemeen, maar ook een goed inzicht hebben in het systeem dat u wilt installeren. In het geval van een domoticasysteem aangestuurd door Qbus is de installatie relatief gemakkelijk omdat het een intuïtief systeem is dat veel flexibiliteit biedt. Gezien de vele uitbreidingsmogelijkheden van Qbus is het systeem meer dan  doe-het-zelf domotica. Ook als u graag zelf meebouwt aan het systeem, is het vaak een goed idee om u te laten bijstaan door een erkende installatiebegeleider.

 

Droomt u toch van domotica zelfbouw? De eerste fase is daarbij het ontwerp van een domoticasysteem op maat van uw wensen, uw woning en uw budget. Hiervoor zit u best samen met een ervaren Qbus-installateur, die bij u ter plaatse uw wensen en noden in kaart kan brengen. Vervolgens worden deze afgestemd op het assortiment en de mogelijkheden van Qbus. Kiest u vervolgens voor het uitbesteden van de installatie of voor zelfbouw? Domotica is zo eenvoudig of complex als het systeem dat u ontwerpt, en dat bepaalt ook het werk dat nodig is voor de installatie ervan. Binnen de beschikbare domotica systemen (doe het zelf of met complete installatie) biedt Qbus het voordeel van een makkelijke installatie en configuratie dankzij het gebruik van een tweedraadsbus zonder polariteit en zonder beperking qua topologie (lus, boom, ster…). Beschikt u over de nodige kennis van elektriciteit en kiest u bewust voor DIY domotica? Dan zit u goed bij Qbus.

 

Vergeet wel niet dat een domoticasysteem, net als elk ander elektrisch systeem, gekeurd moet worden. Voor meer informatie over de keuring van uw domotica doe-het-zelf project kunt u contact opnemen met Qbus.

 

Wanneer u meer kennis wilt opdoen van Qbus domotica dan kunt u ook een Qbus domotica training volgen. 

Start to Qbus makkelijk te installeren, eenvoudige bediening