Nieuws

Nieuws over het reilen en zeilen bij Qbus

Luqas is nu nog slimmer met hulp van AI

27 Maart 2024 - Door Julie

Om alle parameters nog beter te kunnen monitoren, voorspellen en optimaliseren, sloegen wij onlangs de handen in elkaar met technologiebedrijf Ixor. Zij zijn gespecialiseerd in AI en dankzij hen kunnen we Luqas nog verder verfijnen.

System Manager III - De configuratietool dat mee groeit dankzij nieuwe producten en functionaliteiten

5 Februari 2024 - Door Ruben

Onze configuratietool, System Manager III, heeft de laatste maanden opnieuw enkele grote updates gekregen. Niet enkel door de toevoeging van nieuwe producten, zoals het Zigbee-gamma, maar ook door de vele verbeteringen dankzij de feedback van gebruikers.

1 December 2023 - Door Livine

 

 
 

Duurzaam, comfortabel energiebeheer met (premie)voordelen? Dat kan, met Luqas.

17 November 2023 - Door Livine

Ons energiebeheerssysteem zorgt met behulp van digitale meters en innovatieve technologieën voor efficiënt energieverbruik, lagere kosten en maximaal comfort.

 
 
 
 
 
 

System Manager III - Handige updates die jouw configuratieproces makkelijker maken.

16 Mei 2023 - Door Marc

Met de toevoeging van kleurinstellingen op de SWC-schakelaars, vereenvoudigde thermostaatschermen en conversietabellen voor verwarmingssturing, kan je sneller en makkelijker configureren met System Manager III.

Motorsturing met Qbus

15 Mei 2023 - Door Livine

Elektrisch gestuurde zonwering, rolluiken, gordijnen, poorten, enz. bieden meer comfort, gebruiksgemak, veiligheid en energiebesparing. Denk aan automatische neerlatende screens bij felle zon en centrale sturing van rolluiken en poorten. Het openen en sluiten van gordijnen draagt bij aan het luxegevoel van de bewoner.

Luqas: De Slimme Elektriciteitsmanager van Qbus

1 Februari 2023 - Door Livine

Luqas, de slimme elektriciteitsmanager stuurt je warmtepomp of boiler en je laadpaal actief aan in functie van de info uit de digitale meter. Luqas berekent ook je voorspelde kwartierpiek en laat je weten als je die zal overschrijden zodat je tijdig kan ingrijpen. Met Luqas zorg je op een eenvoudige manier voor een kleinere energiefactuur.

Meer comfort met een lagere energiefactuur dankzij Qbus

21 Oktober 2022 - Door Ruben

Als fabrikant van gebouwenautomatisering werd Qbus ingeschakeld door Daan De Volder Architects om een '90s woning slimmer en energie zuinig te maken. In samenwerking met installateur Geert Van Der Aa werden de wensen van de eindklant volledig ingelost.

Energiedelen met Qbus

21 Oktober 2022 - Door Ruben

Nieuwe energievraagstukken vragen ook om nieuwe, gerichte oplossingen. Ontdek hoe je via een Qbus installatie jouw opgewekte energie kan uitlezen en verspreiden over andere woningen of appartementen.

Nieuw in het Qbus DALI gamma: Stand-Alone DALI Dimmer voor 4 groepen op 1 DALI-kring

14 September 2022 - Door Ruben

In de wereld van de verlichting is er de laatste jaren een opkomst van verschillende dimtechnologieën. Daarom blijft Qbus investeren in het DALI gamma. Ontdek nu de nieuwe Stand-Alone DALI Groepen Dimmer.

2 September 2022 - Door Tom

De Nieuwe Qbus Controller die meegroeit met uw installatie

25 Januari 2022 - Door Ruben

We stellen u met veel plezier onze nieuwe controller voor, volledig ontwikkeld volgens het Qbus DNA. De nieuwe Qbus controller is makkelijk, flexibel en toekomstgericht. Via uitbreidingskaarten is de controller volledig schaalbaar naar de noden van de klant!

Qbus Energy Management

8 Oktober 2021 - Door Livine

De invoering van de digitale meter, het capaciteitstarief, de push naar elektrische wagens en de wijziging van het regime rond de terugdraaiende teller heeft heel wat implicaties voor het verbruik, de generatie en het beheer van energie in gebouwen.

Het Belgische technologiebedrijf Qbus, expert in het slim maken van woningen en gebouwen, heeft al meer dan 20 jaar ervaring met het beheer en de reductie van energie in gebouwen, en lanceert binnenkort nieuwe modules en toepassingen om het energiebeheer verder te optimaliseren.

Het Qbus weerstation is vernieuwd

28 Mei 2021 - Door Björn

Het Qbus weerstation is vernieuwd. De wijziging is sneller gelopen dan verwacht, waardoor de eerste leveringen van het type P04 al worden uitgeleverd. Met het weerstation is het mogelijk om acties te laten gebeuren op basis van de lokale weersomstandigheden.  De toepassingen variëren van het sturen van rolluiken, zonnewering, zonnetenten, automatische beregening, verlichting bij schemer…

Met Qbus Nederland blijf je baas in eigen huis.

14 April 2020 - Door Livine

Onze noorderburen van Qbus Nederland zitten niet stil. Hun nieuwe website beschrijft heel duidelijk wat je kan doen met een domotica-systeem en hoe je met Qbus baas in eigen huis blijft.

Qbus maatregelen tijdens Corona-virus

13 Maart 2020 - Door Livine

Ook bij Qbus nemen we uitzonderlijke maar nodige maatregelen tegen de verdere verspreiding van het Corona-virus. Zo zijn de opleidingen gepland tussen 16 maart en 3 april verschoven naar latere data. Qbus zelf blijft operationeel.

 
 

Bedankt voor jullie bezoek aan Danse de la Lumière

15 Oktober 2019 - Door Livine

Take a moment to relax and enjoy the story behind

Danse de la Lumière.

 

The Awakening 

Our life is a lucid dream:
we are half awake, we are half asleep.
Every morning a bundle of light beams 
twinkles our eyes.
Inviting us in to join
the spectacle of life.

...

Danse de la Lumière with fittings & sources of Segula and Wever & Ducré, Light control & led strips by Qbus  

 
 

Qbus verrast je op Lightlab 9-10/10/2019

8 Oktober 2019 - Door Livine

"Danse de la Lumière" by Qbus, Segula and Wever & Ducré

 

“Any light, any switch”, dat is het motto van Qbus wanneer het over lichtsturing gaat. We willen de bezoekers laten zien dat ze met Qbus producten op een eenvoudige, betaalbare en kwalitatieve manier alle mogelijke verlichting kunnen sturen en dimmen. 

Ons concept kreeg de naam “Danse de la lumière”, een slogan die al heel wat prijs geeft. Kom langs en ervaar!”

Comfortabel wonen met één druk op de knop

27 November 2018 - Door Livine

CDG Solutions over comfortabel wonen met Qbus in het woon- en interieurmagazine Home Sweet Home. 

Een alles-uit knop voor je ’s morgens de deur uitgaat, het licht dat automatisch brandt wanneer je de berging inkomt, de rolluiken die ’s avonds vanzelf naar beneden zakken… Het is maar een fractie van wat CDG Solutions via een centraal Qbus systeem automatisch kan aansturen in uw woning.

Beheersbare zorg in een slim gebouw dankzij Televic & Qbus

25 September 2017 - Door Livine

Qbus en Televic Healthcare, Belgisch marktleider op vlak van intramurale zorgcommunicatie, gaan samenwerken om meer flexibiliteit, comfort en veiligheid te bieden in de zorgsector

Test zelf gratis e-mail en SMS-diensten via de Qbus Cloud

25 Maart 2017 - Door Tom

Via de Qbus Cloud kan uw Slimme woning of gebouw bediend en gevisualiseerd worden van om het even waar, via elke smartphone, tablet of computer. De echte kracht van de Qbus Cloud wordt echter duidelijk door uw Smart Home te verbinden met extra diensten zoals e-mails of SMS-berichten.

0 November -1 - Door Ruben