Domotica installeren

Domotica installeren is vakwerk. Van de goede domotica installatie hangt immers het vlotte functioneren van alle elementen van het systeem af, evenals het efficiënte centrale beheer ervan. De domoticasystemen aangestuurd door Qbus bieden het comfort van een eenvoudige installatie. Het systeem werkt met een tweedraadsbus die verschillende structuren toelaat (lus, ster of boom) en waarbij polariteit geen rol speelt. De eerste stap in de domotica installatie is het aanbrengen en aansluiten van alle voorzieningen: van de meterkast en de centrale controller over de verschillende schakelaars tot de bijkomende modules voor bijvoorbeeld rolluiken of dimmers.

 

Maar domotica installeren betekent ook domotica programmeren. Wanneer alle elementen van het systeem geplaatst zijn, moet dat systeem ook echt slim gemaakt worden volgens uw wensen. De domoticasystemen aangestuurd door Qbus zijn eenvoudig te configureren via gratis software. Met deze software bepaalt u zelf het programma voor de verschillende ruimtes in uw woning. Moet de temperatuur in de woonkamer ingesteld worden op 21 graden, terwijl u voor de slaapkamer 17 graden voldoende vindt? Na hoeveel tijd moet het licht uitgaan in een kamer waar de bewegingssensor geen aanwezigheid meer detecteert? Domotica programmeren op een doordachte en efficiënte manier is van groot belang om tegelijkertijd van extra comfort te kunnen genieten én kosten te besparen.

 

Wilt u ook graag een domotica installatie? Neem dan vrijblijvend contact op met een van de erkende installateurs van Qbus. Zij bekijken samen met u de verschillende mogelijkheden. Als u beslist de stap te zetten, komen zij vakkundig domotica programmeren en installeren. Ook zetten ze u op weg met een gedetailleerde uitleg over  de werking en bediening van het systeem via de schakelaars of vanop afstand (via uw pc, tablet of smartphone).