Opleiding domotica

Een opleiding domotica is een goede keuze als u zich wilt bijscholen op het gebied van nieuwe technologieën. ‘Technicus domotica’ is immers een knelpuntberoep: dat betekent dat er te weinig mensen over de nodige kennis en ervaring beschikken om domotica te installeren, en dat terwijl de vraag naar domotica steeds groter wordt. Met een cursus domotica kiest u dus voor werkzekerheid, in een interessante sector die volop in ontwikkeling is.

 

Voor u aan een domotica opleiding begint, moet u wel al beschikken over de nodige basiskennis van elektriciteit. Op die kennis over elektrische kringen, verdeelkasten, verlichting enz. bouwt u verder tijdens uw domotica cursus. Pas als klassieke elektrische installaties geen geheimen meer voor u hebben, kunt u van start gaan met domotica. Een opleiding domotica leert u hoe u de functies van het klassieke elektrische systeem kunt automatiseren en afstemmen op de wensen van de bewoner. U leert tijdens deze cursus domotica hoe een domoticasysteem geprogrammeerd wordt en welke benodigdheden daarvoor gebruikt worden. Daarnaast moet u weten hoe u reparaties moet uitvoeren wanneer er toch eens iets hapert aan het systeem.

 

Een opleiding domotica is eigenlijk nooit afgerond. Ook nadat u uw diploma hebt gehaald, moet u steeds op de hoogte blijven van de verschillende beschikbare producten en systemen, en van de nieuwe systemen die op de markt komen. De wereld van de domotica is er een die voortdurend in beweging is: net daarom is het volgen van een domotica opleiding een boeiende keuze met goede vooruitzichten voor de toekomst.

 

Wie een grondige kennis wil opdoen van de domoticasystemen aangestuurd door Qbus, kan bij Qbus terecht voor een uitgebreid aanbod aan cursussen domotica. Alle informatie vindt u op de opleidingspagina van Qbus.

training Qbus demoborden eenvoudige installatie en programmatie