Besparen op verwarming

Wie wil er niet besparen op verwarming? De jaarlijkse energiefactuur, en in het bijzonder de kostprijs voor verwarming, is voor de meeste gezinnen een flinke hap uit het budget. Een aanzienlijk deel van de verwarmingskosten is het gevolg van het feit dat er niet op een doeltreffende manier verwarmd wordt, zodat er veel warmte en dus ook geld verloren gaat. Toch wordt er vaak lang getwijfeld om over te stappen naar domotica, terwijl een domoticasysteem net voor een grote besparing kan zorgen zodat de kosten voor de investering in het systeem binnen enkele jaren terugverdiend zijn. Met een domoticasysteem aangestuurd door Qbus kunt u gemiddeld 19% besparen op verwarming, en daarbovenop nog eens 13% op elektriciteit. Daarmee verdient u uw Qbus-installatie binnen vier tot zeven jaar terug.

 

Het vermijden van nodeloos verbruik is de sleutel tot energie besparen. Verwarming hoeft niet onnodig hoog te staan in kamers waar niemand aanwezig is, of in ruimtes waar het raam open staat. Om dit te vermijden, kan er gewerkt worden met programma’s maar ook met sensoren. Om te besparen op verwarming kunt u enerzijds programma’s instellen voor de verschillende ruimtes in uw woning. Zo hoeft het in de badkamer en de woonkamer bijvoorbeeld alleen ’s ochtends bij het opstaan, en ’s avonds vanaf het moment dat u van uw werk thuis komt lekker warm te zijn. Of u kiest ervoor om de verwarming in de studeerkamer met behulp van een sensor automatisch te laten uitschakelen wanneer de kamer leeg is. Het is ook handig om deze aanwezigheidsdetectoren tegelijkertijd de verwarming én de verlichting te laten regelen.

 

Besparen op verwarming is het makkelijkst als u er niet de hele tijd zelf aan hoeft te denken. Door slim te verwarmen met behulp van domotica bespaart u energie zonder dat u daar zelf al te veel bij hoeft stil te staan.

 

Meer weten over besparen op verwarming via domotica? Neem contact op met een erkend Qbus installateur of vraag meer informatie aan via het contactformulier.