Energiemanagement

‘Energie management’: het klinkt misschien ingewikkeld of tijdrovend, maar dat is het helemaal niet. Door te kiezen voor domotica, maakt u uw woning slim en bespaart u dus automatisch energie. Elektrische voorzieningen en verwarming worden zo efficiënt mogelijk ingezet, zodat er met een minimum aan energie voor een maximum aan comfort gezorgd wordt. Uw energie beheer zuinig laten verlopen, gebeurt grotendeels door processen te automatiseren. Wat automatisch verloopt, kunt u niet vergeten en – wat meer is – u hoeft er helemaal niet aan te denken. Domotica neemt u net een heel aantal dagelijkse taken uit handen en zorgt zo voor extra comfort – en dat terwijl u dankzij de slimme systemen voor energie management heel wat geld bespaart.

 

Energie management is mogelijk via vooraf ingestelde programma’s voor alle voorzieningen binnen uw domoticasysteem, of via sensoren. Enerzijds kunt u werken met vooraf bepaalde programma’s en sferen. U kiest er bijvoorbeeld voor om tijdens de week alleen ’s avonds te verwarmen, terwijl de verwarming in het weekend al vanaf ’s ochtends actief mag zijn. Uiteraard kunt u op elk moment nog steeds manueel aanpassingen doen. Anderzijds kunt u voor uw energie beheer gebruik maken van sensoren, zodat het licht alleen brandt als er iemand in de kamer is, of de verwarming automatisch uitgeschakeld wordt wanneer er een raam opengezet wordt.

 

Inzicht in uw energie management en besparingen krijgt u vervolgens via de handige toepassingen van Qbus. Het energie beheer is niet alleen via het lokale aanraakscherm in uw woning beschikbaar, maar ook online of als app op uw smartphone of tablet. Op die manier hebt u steeds toegang tot informatie over uw huidige energieverbruik én uw historiek. Sluipverbruik en onnodig verbruik zijn zo eenvoudig te identificeren en aan te pakken. Energie beheer en energiebesparing waren nog nooit zo gemakkelijk.

 

Meer weten over energiemanagement via een Qbus domoticasysteem? Neem contact op met een erkend Qbus installateur of vraag meer informatie aan via het contactformulier