Energieverbruik

Hebt u een goed beeld van uw energieverbruik? Op de factuur van uw energieleverancier vindt u doorgaans wel statistieken van de evolutie van uw verbruik (elektriciteit en verwarming), maar hoe neemt u op basis daarvan stappen om uw energiegebruik te verminderen? Door gebruik te maken van domotica krijgt u veel gedetailleerdere informatie die u in staat stelt om aanpassingen te doen en zo te besparen op energie. De domotica aangestuurd door Qbus kan gekoppeld worden aan een stroomverbruik app voor uw smartphone of tablet. Dankzij deze app ziet u meteen hoeveel energie u verbruikt, en waar die energie naartoe gaat. Vaak komt u op deze manier sluipverbruikers op het spoor (bijvoorbeeld toestellen die nodeloos energie verbruiken wanneer ze stand-by staan). Het identificeren en aanpakken van deze sluipverbruikers betekent een aanzienlijke vermindering van uw energieverbruik.

 

Ongetwijfeld hebt u in uw woning heel wat elektrische toestellen en voorzieningen (verlichting, koelkast, wasmachine, televisie, computer enz.) en ook de verwarming van uw woning vormt een groot aandeel van het energieverbruik. Zou u graag dat energiegebruik meten om erachter te komen wat het aandeel van al deze voorzieningen is in uw energiefactuur? Het stroomverbruik en de energie die nodig is voor verwarming brengt u eenvoudig in kaart met de Qbus toepassingen voor energiebeheer. Met de online toepassing of de app krijgt u zicht op het actuele energie verbruik maar kunt u ook de historiek van uw verbruik visualiseren. Door de installatie van domotica maakt u uw toestellen slim en hebt u bovendien meer controle over hun verbruik: energie besparen wordt zo gemakkelijk omdat het doelgericht kan gebeuren.

 

Wilt u ook energie besparen met een domoticasysteem? Vraag naar de mogelijkheden bij één van onze erkende installateurs of vul het contactformulier in.