Draadloos verlichting

Iedereen is vertrouwd met de traditionele systemen voor verlichting en de bediening ervan: alles is verbonden via kabels zodat er bij veranderingen heel wat breekwerk nodig is, en ook schakelaars en eventuele sensoren voor de automatische bediening van de lichten zijn met kabels verbonden en dus moeilijk verplaatsbaar. Maar net als voor heel wat andere technologieën is ook hier de toekomst draadloos: verlichting wordt zo flexibeler en makkelijker te beheren.

 

De domoticasystemen aangestuurd door Qbus maken voor draadloze verlichting gebruik van de bijzonder betrouwbare EnOcean-technologie. De belangrijkste voordelen van deze draadloze evolutie zijn flexibiliteit en betaalbaarheid. Door de verlichting draadloos te maken, zijn de verschillende componenten zoals sensoren en schakelaars eenvoudiger te plaatsen en te verplaatsen. Aanpassingen aan het systeem zijn dus makkelijk uit te voeren. Doordat er geen kabels nodig zijn, vraagt de installatie minder werk en zijn de installatiekosten daarbij ook lager. De opmars van draadloze verlichting maakt domotica op die manier betaalbaar.

 

De gerenommeerde EnOcean-technologie bestuurt verlichting draadloos en zonder batterijen. Het systeem vraagt vrijwel geen onderhoud en biedt eindeloze mogelijkheden. In combinatie met de kracht van Qbus vormt dit draadloze systeem de ideale manier om uw verlichting aan te passen aan uw wensen en eenvoudig te bedienen. Draadloos dimmen, lichten afstemmen op bewegingssensoren en moeiteloos sfeerverlichting programmeren: het kan allemaal met de Qbus-oplossingen om uw verlichting draadloos te laten verlopen.

 

Wilt u meer informatie over draadloze verlichting met Qbus? eem dan contact op met één van onze erkende Qbus installateurs of vul het contactformulier in.