25 September 2017 - Door Livine

Qbus en Televic Healthcare gaan samenwerken om meer flexibilieit, comfort en veiligheid te bieden in de zorgsector.

 

Al meer dan 70 jaar is Televic actief in de healthcare markt met verpleegoproepsystemen en geïntegreerde comfort & communicatieoplossingen in ziekenhuizen, woonzorgcentra en assistentiewoningen. “In woonzorg centra worden we geconfronteerd met de vraag naar efficiëntie”, gaat Kurt Danneel, General Manager – Televic Healthcare Solutions – van start. “Naast de talrijke zorgtaken, wordt het zorgpersoneel belast met vragen naar ondersteuning die in feite niet zorggeörienteerd zijn. De klimatisatie in hun kamer, de juiste verlichting of het zonnetje even binnen laten…. Televic, de marktleider in België, zocht al enige tijd naar een stabiele oplossing, die door middel van integratie en samenwerking, voor de zorgaanbieder een technologische meerwaarde biedt met een belangrijke kostefficiëntie voor de beherder.

 

“De missie van Qbus is om gebouwen slimmer te maken om zo meer comfort en gemoedsrust te geven aan de bewoners en tegelijk energie te besparen”, vult Tom Vanden Bussche – Gedelegeerd Bestuurder van Qbus – verder aan.  "Al snel bleek dat dezelfde oplossing een grote meerwaarde betekent voor assistentiewoningen, woonzorgkamers en zelfs in de zorgsector voor personen met een beperking . Sectoren waar Televic aanzienlijk aanwezig is, en waar we door beide oplossingen te integreren een additionele meerwaarde in zowel beheersbaarheid als gebruiksgemak kunnen aanbieden. In gebouwen met een zorgfunctie zien we regelmatig dat er in elke kamer naast het oproepsysteem nog een afzonderlijk scherm voor de regeling van de verlichting, verwarming, screens en andere gebouwentechnieken wordt geïnstalleerd. Door alle bediening op 1 scherm te integreren, wordt de bediening zowel voor de patient als voor het personeel veel gebruiksvriendelijker en efficiënter.”

 

Om aan de vraag naar integratie van verschillende domotica- en immoticasystemen én slimme “Internet of Things” toestellen zoals slimme thermostaten, smart TV’s, slimme camera’s, enz. te voldoen, heeft Qbus sinds een paar maand Ubie gelanceerd.

 

Ubie is het Operating System voor slimme gebouwen: een platform dat ervoor zorgt dat al die losse systemen naadloos met elkaar geïntegreerd kunnen worden. “Indien de alarmknop op een polsbandje, een schakelaar of op het Televic scherm wordt geactiveerd, zet dit een opeenvolging van acties in gang”, verduidelijkt Tom Vanden Bussche. “Indien bijvoorbeeld de zorgoproep uit een assistentieflat komt waar niet onmiddellijk verplegend personeel beschikbaar is, wordt via het aanwezige scherm een spreek-luisterverbinding opgezet, en wordt tegelijk de radio uitgeschakeld en verlichting aangezet zodat de hulpverlener kan zien en horen wat er aan de hand is. Het probleem op vandaag is dat al die verschillende systemen – polsbandje, noodoproep, gebouwenautomatisering, toegangscontrole, IP camera enz. – van verschillende leveranciers kunnen zijn, maar wel samen moeten werken. Ubie zorgt ervoor dat de bewoners, zorgkundigen of beheerders van het gebouw dit alles kunnen bedienen alsof het één enkel systeem is.

 

Lees hier het volledige persbericht

 

Deel deze pagina

MADE_QBUS_UBIE RENDER_PRODUCT FOCUS2 (Nieuws_televic)
resi_televic_header