Nieuwbouw Fokker hoofdkantoor

 

Het nieuwe hoofdkantoor van het aloude Nederlandse luchtvaartbedrijf Fokker is een markant gebouw met ongeveer 6.500 m² vloeroppervlakte dat is ontworpen met duurzaamheid en gebruikersbeleving als uitgangspunten. Duurzaamheid komt bijvoorbeeld tot uiting in het toepassen van een warmte- en koudepomp, ruime daglichttoetreding en de flexibele aansturing van alle verlichting zorgen voor een optimale gebruikersbeleving.

 

Gouweloos Elektrotechniek B.V. heeft Qbus Nederland de opdracht gegeven om door middel van een centraal gestuurd touch screen, storings- en alarmmeldingen van de technische installaties die bij de receptie op de begane grond binnen komen, te kunnen bedienen.

Via het touch screen kunnen daarnaast onder andere de terreinverlichting, de reclame verlichting, de gebouwverlichting en de buitenverlichting worden geschakeld.

 

De verlichting binnen het pand schakelt automatisch aan en uit via bewegingssensoren. Via het touch screen kan alle verlichting of per sectie in één keer aan of uit geschakeld worden bij het binnenkomen of verlaten van het pand. 

 

Via het touch screen worden alle storingsmeldingen weergegeven van de technische installaties, de koeling of bijvoorbeeld een storing aan de liften. Ook de signalering en het resetten van alarmen vanuit het mindervalidentoilet (zowel optisch als akoestisch) komen binnen en worden bediend via het touch screen.

 

Het nieuwe hoofdkantoor zal binnen enkele weken worden opgeleverd waarna 250 werknemers gebruik gaan maken van alle faciliteiten in en rondom het nieuwe pand.