Nieuwbouw Fokker hoofdkantoor
 

Het nieuwe hoofdkantoor van het aloude Nederlandse luchtvaartbedrijf Fokker is een markant gebouw met ongeveer 6.500 m2 vloeroppervlakte dat is ontworpen met duurzaamheid en gebruikersbeleving als uitgangspunten. Duurzaamheid komt bijvoorbeeld tot uiting in het toepassen van een warmte- en koudepomp; Ruime daglichttoetreding en de flexibele aansturing van alle verlichting zorgen voor een optimale gebruikersbeleving.

 

Gouweloos Elektrotechniek B.V. heeft Qbus Nederland de opdracht gegeven om door middel van een centraal gestuurde touchscreen, storings- en alarmmeldingen van de technische installaties die bij de receptie op de begane grond binnen komen, te kunnen bedienen.

Via het touchpaneel kunnen daarnaast onder andere de terreinverlichting, de reclame verlichting, de gebouwverlichting en de buitenverlichting worden geschakeld.

 

De verlichting binnen het pand schakelt automatisch aan en uit via bewegingscensoren. Wel is het mogelijk om via het touchscreen alle verlichting in één keer aan te zetten of uit te schakelen bij het binnenkomen of verlaten van het pand. Dit is tevens mogelijk per sectie van het gebouw.

 

Via het touchpaneel worden alle storingsmeldingen weergegeven van de technische installaties, de koeling of bijvoorbeeld een storing aan de liften. Ook de signalering en het resetten van alarmen vanuit het mindervalidentoilet (zowel optisch als akoestisch) komen binnen en worden bediend via het touchpaneel.

 

Het nieuwe hoofdkantoor zal binnen enkele weken worden opgeleverd waarna 250 werknemers gebruik gaan maken van alle faciliteiten in en rondom het nieuwe pand.