Resoluut voor kwalitatieve, toekomstgerichte technieken

 

“Als architect weet ik uiteraard hoe woningbouw evolueert, en wilde ik absoluut kwalitatieve, toekomstgerichte technieken in mijn eigen appartement. Een klassieke elektrische installatie was geen optie omdat ik dan geen aanpassingen of wijzigingen meer kon doorvoeren na verloop van tijd. Ik zie nl. belangrijke evoluties in gebouwentechnieken, waardoor we onze elektrische installatie zullen moeten kunnen aanpassen of upgraden. Zo doen steeds meer verschillende standaarden rond de sturing van verlichting de intrede. Maar er duiken ook overal nieuwe “slimme toestellen” op – slimme koffiemachines, slimme deurbellen, slimme audiosystemen en dergelijke meer. Ik wil de mogelijkheid hebben om deze aan elkaar te koppelen maar ook dat ze heel makkelijk in mijn domoticasysteem konden worden geïntegreerd." 

 

Laat de toekomst maar komen! - Architect, Olivier Salens

 

De domotica van Qbus in het appartement van Olivier stuurt de verwarming, verlichting, screens, en de grote ramen die in de zomer de bovenste verdieping omvormen in een overdekt terras. “Ik heb ook een Sonos muziekinstallatie, en een paar draagbare Philips Hue lampen voor op het dakterras. In het begin kon ik deze niet koppelen met mijn Qbus systeem. Mijn Party-sfeer schakelde dan wel de verlichting, screens en verwarming, maar ik moest nog via de Sonos App de juiste muziek kiezen en via de Hue app het gewenste kleur van de Hue lampen.

Het toevoegen van Ubie was plug&play. Zodra ik de netwerkkabel in Ubie had geklikt, detecteerde die automatisch dat ik in mijn appartement zowel een Qbus-, een Hue en een Sonos-systeem had zitten. Het linken van die systemen was kinderspel – als ik nu op mijn schakelaar duw om de Party-Sfeer te activeren begint ook mijn favoriete playlist te spelen en gaat de Hue verlichting in een kleurenloop die ik zelf gekozen heb. Indien ik later nog andere slimme toestellen koop, kan ik deze ook via Ubie met mijn Qbus systeem integreren. Laat de toekomst maar komen!”

OS-7 (Large)
OS-6 (Large)
OS-9 (Large)
OS-3 (Large)
OS-4 (Large)
M_Qbic-32_OlivierSalens