Domotica

Voor de goede werking van uw domoticasysteem en het vlotte beheer ervan, is het belangrijk dat het systeem gekoppeld is aan efficiënte en gebruiksvriendelijke domotica software. Enerzijds is er de software die nodig is om uw Qbus domoticasysteem te configureren. Afhankelijk van het type controller dat u wilt programmeren, kiest u voor de Qbus System Manager dan wel de Qbus Serial Manager. Via deze software kunt u voor uw controller uitgangen aanmaken (aan/uit, timers, sferen, alarmsystemen…) en bepalen hoe die uitgangen aangestuurd zullen worden (met welke toets op een schakelaar of via welke sensor). De domotica software voor de configuratie van uw systeem is gratis beschikbaar op de website van Qbus zodat u deze kunt downloaden op uw pc of laptop. Door vervolgens verbinding te maken tussen uw computer en de controller, kunt u van start gaan met de programmatie.

Daarnaast is er de domotica software die nodig is om, nadat de installatie klaar is, uw systeem eenvoudig te bedienen en te beheren. Daarvoor stelt Qbus verschillende toepassingen ter beschikking. De basis wordt gevormd door de EQOmmand software, waarmee u via uw pc uw Qbus-installatie op een intuïtieve, gebruiksvriendelijke manier kunt besturen en visualiseren. Deze domotica software biedt u als klant uitgebreide mogelijkheden: aanpassingen doorvoeren in het systeem, de werking en het verbruik van de verschillende componenten visualiseren en vergelijken via het Eco Dashboard, enz.

Maar uiteraard wilt u voor het beheer van uw domoticasysteem niet gebonden zijn aan een vaste pc of laptop. Daarom ontwikkelde Qbus ook de Qbus Cloud domotica software. Via de Qbus Cloud  bedient u eenvoudig uw installatie van op het even welke locatie van op elk iOS, Android of Windows toestel met een van de standaard browsers (Chrome, Safari, Internet Explorer of Firefox). Naast deze Home Control App beschikt de Qbus Cloud ook over extra applicaties zoals het sturen en ontvangen van SMS en e-mail, doorsturen van IP camera beelden, of het koppelen van controllers. Dit alles maakt de Qbus Cloud de meest geavanceerde, de meest intuïtieve en de makkelijkst te installeren domotica software.

Wilt u meer informatie over onze domotica software? Neem dan contact op met één van onze installateurs bij u in de buurt of vul het contactformulier in.