Draadloze schakelaar

Draadloze schakelaars vormen een vrijwel onmisbaar onderdeel van het domoticasysteem. Een draadloze schakelaar heeft als grootste voordeel dat hij flexibel en makkelijk te plaatsen is, en dat de installatie eenvoudig is doordat er geen bekabeling nodig is. Daardoor wordt kap- en breekwerk overbodig. Een draadloze schakelaar kan ook eenvoudig verplaatst worden als de indeling of het gebruik van een bepaalde ruimte verandert. De keuze voor draadloos schakelen is daarmee een keuze voor flexibiliteit en gebruiksgemak.

Binnen het HabiTEQTM-gamma, dat ontwikkeld is in een samenwerking tussen Qbus en GE, heeft u de keuze uit een reeks draadloze schakelaars die ook nog eens zonder batterij werken. Elke automatische schakelaar uit dit gamma is daarom volledig onderhoudsvrij. Voor heel wat toepassingen kunt u gebruik maken van een draadloze schakelaar: verlichting, huishoudtoestellen, elektrische rolluiken, enz. Een draadloze lichtschakelaar of ander draadloos schakelmateriaal heeft niet alleen het voordeel van een eenvoudige en snelle installatie, maar biedt ook talloze mogelijkheden voor programmatie en bediening vanop afstand. Zo kan een draadloze schakelaar u helpen om zonder moeite veel energie te besparen. Uw smartphone of tablet als afstandsbediening voor uw lichtschakelaar? Draadloos kan het allemaal.

Maar hoe kan een schakelaar zowel batterijloos zijn als draadloos? Schakelaar zonder batterij is een schakelaar die zelf in zijn energiebehoefte voorziet. Een draadloze schakelaar haalt zijn voorzieningen uit de mechanische energie die opgewekt wordt door bijvoorbeeld de schakelaar in te drukken. Een ingenieus systeem voor een volledig onderhoudsvrije schakelaar. Draadloos is zonder twijfel de toekomst en biedt eindeloze mogelijkheden. De domoticasystemen die door Qbus aangestuurd worden, zijn zo ontworpen dat ze ook compatibel zijn met een schakelaar van een ander merk, zoals schakelaars van Niko, Bticino, CJC, Lithoss, Jung, HabiTEQTM of een ander merk.

Wilt u meer informatie over onze draadloze schakelaars? Neem dan contact op met één van onze installateurs bij u in de buurt of vul het contactformulier in.