Infraroodschakelaar

Een infrarood schakelaar biedt u het comfort van een bediening op afstand zonder dat u daarvoor een extra afstandsbediening nodig hebt. Een infraroodschakelaar is namelijk een schakelaar met een ingebouwde infraroodontvanger. Ook de meeste afstandsbedieningen van televisies, stereo-installaties en airconditioning werken op basis van infraroodsignalen. Met een van deze afstandsbedieningen die u al in huis hebt, bedient u eenvoudig ook uw nieuwe infrarood schakelaar.

Het volstaat om via de afstandsbediening contact te maken met de infraroodschakelaar en even te wachten op de bevestiging dat de twee apparaten elkaar herkennen. Daarna kunt u met uw afstandsbediening de infrarood schakelaar bedienen en bijvoorbeeld de lichten in- of uitschakelen of het ventilatiesysteem aansturen.

De infrarood lichtschakelaar is wellicht de meest voorkomende toepassing van infraroodtechnologie voor schakelaars. Het is dan ook bijzonder handig om van op afstand de lichten in of uit te kunnen schakelen of ze te kunnen dimmen. Maar een infrarood schakelaar kan ook ingezet worden om de ventilatie te regelen, en volgens hetzelfde systeem kunnen ook stopcontacten met de afstandsbediening van uw televisie of stereo bediend worden. Infrarood technologie is bijzonder handig om apparaten die niet te ver van elkaar verwijderd zijn, met elkaar te laten communiceren. In dit geval is infrarood een goed alternatief voor andere systemen van draadloze communicatie (zoals Wi-Fi of bluetooth), zeker omdat u voor een infrarood schakelaar geen aparte afstandsbediening nodig hebt. Uiteraard is ook bij een infrarood schakelaar manuele bediening ook nog steeds mogelijk.

Wilt u meer informatie over onze infraroodschakelaars? Neem dan contact op met één van onze installateurs bij u in de buurt of vul het contactformulier in.