Waarom domotica

Kiezen voor domotica of niet? Het is vaak geen eenvoudige beslissing. Ondanks de vele voordelen die domotica kan bieden, wordt er vaak lang getwijfeld om de stap te zetten, niet alleen voor de (verwachte) kostprijs maar ook bijvoorbeeld uit angst voor de mogelijke complexiteit van het systeem. Nochtans zijn die vooroordelen over domotica nadelen doorgaans ongegrond, zeker wanneer u kiest voor een domoticasysteem van Qbus. Gebruiksvriendelijkheid, een intuïtieve bediening en eenvoudige installatie staan hierbij centraal. Bovendien bespaart u met de domotica van Qbus op een heel eenvoudige manier energie en dus geld, zodat u de kosten voor uw domoticasysteem binnen vier tot zeven jaar terugverdient!

Er zijn heel wat redenen waarom domotica een aanzienlijke meerwaarde biedt voor u en uw woning. Comfort is één van de belangrijkste domotica voordelen. Dankzij domotica krijgt u veel meer controle over wat er in uw woning gebeurt: van verlichting en verwarming tot de rolluiken en de televisie, u regelt het allemaal eenvoudig via een centraal systeem. Zo is het bijvoorbeeld steeds aangenaam warm wanneer u thuiskomt, maar draait de verwarming niet onnodig overuren wanneer u niet thuis bent. Ook veiligheid is een belangrijke reden waarom domotica aan populariteit wint. Zo kunt u er bijvoorbeeld voor zorgen dat uw huis er niet verlaten uitziet wanneer u op vakantie bent, door via een programma de rolluiken en de lichten in te stellen.

Bij het doorhakken van de knoop ‘domotica of niet’ geeft tot slot het energiebesparende aspect vaak de doorslag. Een van de grootste domotica voordelen is dat u energie kunt besparen zonder dat u het merkt en zonder dat u aan comfort hoeft in te boeten – integendeel! Intelligente domotica zorgt elk jaar voor een fikse besparing op uw energierekening, en dat is goed voor uw portefeuille én voor het milieu.

Wilt u meer informatie over Qbus domotica? Neem dan contact op met één van onze installateurs bij u in de buurt of vul het contactformulier in