De buscommunicatie-led blijft voortdurend branden

De "Bus"-led op de CTD laat zien wanneer er busactiviteit is. Enkel 5 seconden is er een korte heartbeat te zien. Wanneer een module de bus 'wakker' maakt zal de led rood zijn. Maar deze moet dan na enkele seconden terug uitgaan. Wanneer deze "Bus"-led echter voortdurend blijft branden, dan is dit ofwel te wijten aan een tegenstrijdige configuratie ofwel wordt de bus wakker gehouden door een (defecte) module. Wanneer u alle bussen loskoppelt aan de CTD, dan weet je direct of de oorzaak bij de modules te vinden is.

Tegenstrijdige configuratie kan bvb. het volgende zijn: Een ingang die als "Normaal open" of "Normaal gesloten" ingesteld is, kan niet geforceerd worden. Hetzelfde geldt voor een uitgang die op een detector is aangesloten. Of er werd tegenstrijdige logica gebruikt... Deze voortdurende buscommunicatie dient zeker te worden verholpen.