Installateur Pieter Degrande tovert eigen privéwoning om tot eigentijdse showroom

 

Pieter Degrande BV legt zich al jarenlang toe op elektrische installaties, airconditioning en domotica, ventilatiesystemen en zonnepanelen. De ondernemer richt zich hoofdzakelijk op de particuliere markt. “Op die manier kom ik dagelijks in contact met moderne oplossingen die zowel qua design als functionaliteit toonbeelden van kwaliteit zijn. Daarom voelde het heel logisch om bij de uittekening van onze nieuwe woning zelf dergelijke technieken te integreren.”

 

 

Technische uitwerking

 

Aangezien alleen de voorgevel van de woning bleef staan, mogen we gerust van een nieuwbouwproject
spreken. Als regelmatige klant klopte Pieter bij Cebeo aan voor de technische uitwerking. “We kozen onder meer voor een Qbus Full domoticasysteem, DALI-gestuurde dimming, HVAC-sturing, energie- en niveaumetingen, een performant camera- en alarmsysteem, et cetera. Dat deden we in de eerste plaats om ons eigen comfort te verhogen, maar ook met de intentie om de huidige mogelijkheden aan klanten te demonstreren.” Sinds de oplevering in september 2021, nodigt Pieter dan ook regelmatig klanten thuis uit. “Dat zijn vooral mensen die openstaan voor technologische vernieuwing, geavanceerde technieken en daar ook een passend budget voor willen voorzien. Vaak merken we dat ze na zo’n bezoek vanzelf meer belang gaan hechten aan verlichting, terwijl dat een item is waarvoor ze doorgaans pas op het eind van de rit knopen gaan doorhakken. Als ze in de realiteit zien wat mogelijk is, verlaagt dat de drempel om er ook zelf voluit voor te gaan.”

 

 

Ook voor James Van den Bossche, extern lichtadviseur bij Cebeo, was de realisatie bij Pieter Degrande een prestigeproject. “We hadden al eerder samengewerkt met Pieter voor de uitwerking van elektrische installaties en verlichting. Om hem een juist beeld over de mogelijkheden te geven, hebben we samen de showroom van Modular Lighting Instruments in Roeselare bezocht. Dat overtuigde Pieter om een tandje bij te steken op vlak van leuke kleurencombinaties en originele armaturen, helemaal in de stijl van de woning.”

 

 

Jonas De Waepenaere, project manager bij Modular Lighting Instruments, kwam er in de ultieme fase van de realisatie nog even bij om een technisch-elektrische uitdaging voor de verlichting van het bureau te helpen oplossen. Intussen voelen Pieter Degrande en zijn gezin zich al geruime tijd prima thuis in hun nieuwe woonst. “Ik koesterde altijd al een voorliefde voor technische snufjes en high tech, het voelt fijn er nu zelf dagelijks mee te kunnen ‘spelen’. Ook de kinderen creëren er graag bepaalde lichtsferen mee.

 

Benieuwd om zelf kennis te maken? 

https://www.qbus.be/nl-nl/vind-installateur?search_name=Degrande

 

Bij Qbus geloven we in het demonstreren van slimme verlichtingsoplossingen en nodigen we je uit om de voordelen van DALI-verlichtingssturing zelf te ontdekken.

 

Boek hier een afspraak in jouw regio 

 

Boek een afspraak

Pieter De grande artikel 600x900
Pieter Degrande artikel 940x700
QSD01BB
QSD01KBB
Pieter Degrande artikel 940x700 (1)