5. Meten is weten

Het rapport van mijn slim gebouw

Qbus heeft samen met GE verschillende testen uitgevoerd om na te gaan hoeveel energie we kunnen besparen door Qbus te installeren. De resultaten zijn verbluffend: gemiddeld wordt 19% bespaard op verwarming en 13% op elektriciteit in woningen. In commerciële gebouwen loopt de besparing op tot 60% op de verwarming/koeling en 30% op elektriciteit.

 

Op de Qbus Cloud kan je met één “touch” een aantal grafieken zien van elke uitgang. Hoeveel energie heeft mijn woning verbruikt de laatste 24 uur? Hoeveel meer of minder is dit in vergelijking met gisteren? Wat was de gemiddelde temperatuur in de slaapkamer de voorbije 7 dagen? Wanneer is de schoonmaakster langs geweest? Wat was de luchtkwaliteit in de klaslokalen deze maand? Of vraag de Qbus Cloud om je een bericht te sturen indien het waterverbruik te hoog ligt.

 

Voor meer gedetailleerde analyse en vergelijking is er de EQOmmand. Deze software toont niet alleen grafieken van de gewenste uitgangen, maar laat je ook toe om deze informatie in meer detail te analyseren.

 

 

Share this page

Products involved