4. Veiligheid

Qbus als bewakingsagent.

Je ontwaakt ‘s nachts uit je slaap door lawaai in de tuin. Je denkt “better safe than sorry” en duwt op de paniekknop naast je bed. De tuinverlichting schiet aan en alle rolluiken worden automatisch gesloten.

 

Jouw alleenstaande oma heeft op een alarmknop geduwd. Je krijgt onmiddellijk een SMS en er wordt tegelijk een spreek-luisterverbinding gelegd met de alarmcentrale van de thuisverpleging. Of misschien is oma gevallen en heeft ze de kans niet om op een alarmknop te duwen. De Qbus detectoren merken op dat er ongewoon weinig beweging is in het appartement en sturen een alarm uit. 

 

Je bent op vakantie, en er belt iemand aan de deur. Qbus laat de camera van jouw videofoonsysteem een foto nemen en mailt je die door.  

Deel deze pagina

Betrokken producten

Gerelateerde projecten

Elektro Buttenaere, slim en efficiënt

"Ik was verrast door de eenvoud én de mogelijkheden van het systeem om ventilatie, verlichting, camerabewaking, toegangscontrole en audio met elkaar te laten praten" aldus Michael Buttenaere.

In de wolken met Qbus Cloud

Lies en Koen kochten in 2010 een oude villa. Ze kozen ervoor deze volledige te verbouwen – ze wilden enerzijds de sfeer en gezelligheid van een bestaande woning behoude, maar kozen er wel voor om toch toekomstgericht te bouwen en voor nieuwe technieken te kiezen.