3. Verwarming, koeling & ventilatie

Flink besparen zonder aan comfort in te boeten? Met zonale verwarming/koeling en slim ventileren kan het.

 

1°C = 6% besparing 

De kost van verwarming en koeling vertegenwoordigt gemiddeld 25% van de totale energiefactuur in een gebouw. Door de temperatuur te optimaliseren kan je dus flink besparen. Maar het is uiteraard niet de bedoeling om aan comfort in te boeten…

 

Zonale verwarming / Koeling

De Qbus slimme schakelaars met ingebouwde temperatuursensor laten toe om elke zone in een woning of gebouw individueel te verwarmen of koelen. Zo kan je ervoor zorgen dat de juiste ruimte op het juist moment de juiste temperatuur heeft. De badkamer automatisch op 24 graden zetten om 6:30h? Done. Zorgen dat de keuken om 18:00 een aangename 21°C heeft bereikt? Geen probleem. De vergaderzaal enkel koelen naar 23°C als er ook mensen in aanwezig zijn? Qbus regelt het voor je. En als je het gebouw verlaat wordt door het induwen van de Alles Uit-knop automatisch de verwarming een niveau lager gezet.

 

Slim Ventileren

Omdat gebouwen steeds beter geïsoleerd worden, neemt het belang van goede ventilatie toe. Maar we willen natuurlijk niet dat de verwarmde of gekoelde lucht zomaar zonder reden wordt weggeblazen. Via de Qbus luchtkwaliteitssensoren zorgen we voor een ideale luchtkwaliteit zonder nodeloos energieverlies. En omdat we ook weten wat de buitentemperatuur is, kunnen we ervoor zorgen dat koele lucht wordt binnengebracht om zo het gebouw op een energie-vriendelijke manier af te koelen. 

 

Deel deze pagina

Betrokken producten

Gerelateerde projecten

Installateur maakt van privéwoning een eigentijdse showroom in samenwerking met Qbus

Als installateur je privéwoning omtoveren tot een eigentijdse showroom? Met dat idee speelde Pieter Degrande en zijn echtgenote tijdens het plannen van hun nieuwbouwproject. Ze stelden zich voor dat ze klanten konden uitnodigen in hun huis en de nieuwste technieken konden demonstreren. In samenwerking met Cebeo, Modular en Qbus hebben ze dit concept werkelijkheid gemaakt.

Belfius zet zijn geld op Qbus voor de automatisering van hun nieuwe kantoren

De toenemende digitalisering van producten en diensten is duidelijk merkbaar in de bankensector. Nu klanten steeds meer bankieren via een app, stappen ze minder het kantoor binnen. En kantoren met te weinig bezoekers zijn niet rendabel en worden gesloten, getuige de vele herstructureringen in binnen- en buitenlandse bankensector