1. Verlichting

Verlichting vandaag is essentieel om een ruimte aan te kleden, sfeer te scheppen en energie te besparen.

“Any light, any switch”, dat is het motto van Qbus wanneer het over lichtsturing gaat. Het sturen en voornamelijk het dimmen van verlichting wordt echter steeds complexer.

 

Afhankelijk van de gekozen verlichting en armatuur heb je 230V, 0-10V, 1-10V, PWM, DALI, Constant Voltage, DMX, ... nodig om te dimmen. Al deze dimmers zitten in ons gamma.

We kunnen deze gaan aansturen met elke schakelaar, of het nu gaat om standaard druktoetsen of om de Qbus Slimme Schakelaars in Niko, Tastu, Sumum, Bticino, Jung, Lithoss of CJC design

 

Met een Qbus Stand-Alone installatie kunnen lichten aan/uit gestuurd worden, maar kan ook elke mogelijke lichtbron (halogeen, LED, TL-lampen, DALI…) gedimd worden via standaard schakelaars. In een Full Qbus-installatie is eveneens de sturing van andere lichttechnologieën zoals DMX,… mogelijk. Het wordt dan kinderspel om de gewenste kleur van de leds te kiezen via het kleurenwiel op de Qbus Cloud. Of om op een bepaald tijdstip automatisch de gevel van een hotel in een kleurenloop te laten baden. Met Ubie kunnen ook Internet of Things verlichtingsoplossingen zoals Philips Hue lampen op een Qbus of KNX installatie worden aangesloten.

Deel deze pagina

Betrokken producten

Gerelateerde projecten

Beautiful SUMUM switches powered by Qbus Building Intelligence.

SUMUM & QBUS

Here's to brains combined with beauty!


Een eigentijds lichtdesign is niet compleet zonder een mooie gestileerde lichtknop met de nodige intelligentie.

Een sterk staaltje design in een vingerknip

Elektro Buttenaere, slim en efficiënt

"Ik was verrast door de eenvoud én de mogelijkheden van het systeem om ventilatie, verlichting, camerabewaking, toegangscontrole en audio met elkaar te laten praten" aldus Michael Buttenaere.