1. Verlichting

Verlichting vandaag is essentieel om een ruimte aan te kleden, sfeer te scheppen en energie te besparen.

“Any light, any switch”, dat is het motto van Qbus wanneer het over lichtsturing gaat. Het sturen en voornamelijk het dimmen van verlichting wordt echter steeds complexer.

 

Afhankelijk van de gekozen verlichting en armatuur heb je 230V, 0-10V, 1-10V, PWM, DALI, Constant Voltage, DMX, ... nodig om te dimmen. Al deze dimmers zitten in ons gamma.

We kunnen deze gaan aansturen met elke schakelaar, of het nu gaat om standaard druktoetsen of om de Qbus Slimme Schakelaars in Niko, Tastu, Sumum, Bticino, Jung, Lithoss of CJC design

 

Met een Qbus Stand-Alone installatie kunnen lichten aan/uit gestuurd worden, maar kan ook elke mogelijke lichtbron (halogeen, LED, TL-lampen, DALI…) gedimd worden via standaard schakelaars. In een Full Qbus-installatie is eveneens de sturing van andere lichttechnologieën zoals DMX,… mogelijk. Het wordt dan kinderspel om de gewenste kleur van de leds te kiezen via het kleurenwiel op de Qbus Cloud. Of om op een bepaald tijdstip automatisch de gevel van een hotel in een kleurenloop te laten baden. Met Ubie kunnen ook Internet of Things verlichtingsoplossingen zoals Philips Hue lampen op een Qbus of KNX installatie worden aangesloten.

Deel deze pagina

Betrokken producten

Gerelateerde projecten

Installateur maakt van privéwoning een eigentijdse showroom in samenwerking met Qbus

Als installateur je privéwoning omtoveren tot een eigentijdse showroom? Met dat idee speelde Pieter Degrande en zijn echtgenote tijdens het plannen van hun nieuwbouwproject. Ze stelden zich voor dat ze klanten konden uitnodigen in hun huis en de nieuwste technieken konden demonstreren. In samenwerking met Cebeo, Modular en Qbus hebben ze dit concept werkelijkheid gemaakt.

Belfius zet zijn geld op Qbus voor de automatisering van hun nieuwe kantoren

De toenemende digitalisering van producten en diensten is duidelijk merkbaar in de bankensector. Nu klanten steeds meer bankieren via een app, stappen ze minder het kantoor binnen. En kantoren met te weinig bezoekers zijn niet rendabel en worden gesloten, getuige de vele herstructureringen in binnen- en buitenlandse bankensector